7 практични начина да използвате ъглите в детската стая

Оптимизирайте малкото място

1482

Ако сте родител, без съмнение ще разберете ценността на пространството и вечния стремеж за подреден и организиран дом. От играчки, които сякаш се озовават на най-неудобното за достигане място, до малките части на конструтора, които могат да ви изкарат от равновесие, понякога сте изкушени да вярвате, предизвикателството да имате подреден дом изглежда почти непостижимо! И в основата на всичкио това е липсата на достатъчно място за всяка нова играчка, аксесоар или мебел, в което вашето дете просто се е влюбило.

Ъгловите пространства предлагат перфектното решение на много от тези проблеми. Забравената и често недостатъчно използвана зона в спалнята или детската стая може да окаже решение за проблемите за липсата на достатъчно място. Има много практични, естетически и забавни начини, които можете да пробразите скучния ъгъл – от фукнционални, до забавни и естетичеси издържана част на стаята.

 Вижте някои от тях.

Допълнително място за съхранение

Ъгълът в детската стая е чудесно място да добавите малко от необходимото пространство за съхранение. Ъглов гаредроб е чудесно решение, защото с него спестявате място и освобождавате другите стени в стаята. Отворени, плаващи полици от двете страни на гардероба могат да осигурят допълнителни опции за съхранение и излагане на вещи и аксесоари. От самостоятелни модули, които се превръщат в отворени или затворени шкафове, или на интересни лавици, отворете въображението си и се съобразете с наличното пространство, за да използвате ефетивно ъгъла.

Уютен кът за четене

Един от най-добрите начини да се използва ъгъла в детската стая е да го превърне в красив кът за четене. Трябва ви само удобен стол или мек килим и няколко възглавници. Можете да сложите пуф и малък рафт за книги, всичко е въпрос на творческо въображение.

Зона за игра

Нямате стая, която да превърнете в зона за игра? Няма проблем, защото ъгълът в стаята може да стане точно такова място. Тук може да сложите всичко – от стена за катерене, до малка масичка с няколо стола или люлка.

Зона за сядане

Ако детето е по – голямо и кани приятели на гости, защо не оформите малък ъгъл за сядане с пейки и маса, на които те могат да играят, учат или се забавляват. Освен това мястото е чудесно, за да го превърнете в мини учебен кът.

Ъглови легла

Двойните ъглови легла са тенденция, която се намира място стаите за гости и спални. Ако позиционирате леглата на децата ви така, останалата част от стаята ще изглежда много по-отворена и проветрива. Вариант е да сложите две легла Г-образно или двуетажно легло в ъгъла.

Звездата в стаята

 

Ако детето ви има талант – за пеене или свирене на инструмент ъгълът на стаята е страхотно място да направите сцена. Трябва ви само перде, което да превърнете в декор завеса и да аранжирате мястото. Нека това бъде бляскавият подиум на малкия артист. 

Сподели: