Как да накарате децата да почистят стаите си

Как да накарате децата да почистят стаите си

Имате ли нужда от костюм на робокоп, за да влезете в стаята на децата си ? Мотивирайте ги да я почистват  и да я поддържат чиста. Ето няколко трика за това:

Оптималната детска стая

Може да си спестите пространство и усилия в обзавеждането на детската стая с този комплект, наречен Sleep & Study...

30/12/2015

Помогнете им

За по-малките деца е важно да им помогнете и да им покажете, че почистването не е непреодолима задача. Всички знаем, че е много по-лесно (и по-забавно) да се направи бъркотия, отколкото да се почисти.

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

Дайте им посока

Често казваме: "Почистете стаята си!" И разбира се, децата знаят как трябва да изглежда стаята, когато е чиста, но знаят ли как да го постигнат? Дайте им насоки и им покажете какво трябва да се направи, за да бъде стаята чиста.

Възлагайте подходящи за възрастта домакински задължения

Би било чудесно, ако вашето двегодишно дете може да пусне прахосмукачка в стаята си, но това не е реалистично. Възложете подходящи за възрастта домакински задължения, които децата ви наистина могат да свършат.

Направете контролен списък

Когато децата ви могат да четат, направете стъпка по стъпка контролен списък какво трябва да направят. Докато изпълняват дадена задача, оставете ги да отбележат отметка в квадратчето.

 Превърнете почистването в игра

Вероятно не мислите за почистване като забавно занимание. Нито децата ви. Тогава превърнете почистването в игра. Оставете ги да звънят, когато приключат дадена задача. Поставете таймер и вижте дали могат да победят часовника.

Използвайте кошници

Кошниците са най-добрият приятел на родителите, когато става въпрос за почистване. Можете да купите от всеки магазин и имате евтино съхранение на играчки. 

Предлагайте стимули

Може да не искате да подкупите децата си да почистват, но предлагането на стимули работи. Ако сте планирали семейна филмова вечер, накарайте всички да участват в почистването. Стимулът е филмът. Резултатът е чиста къща и заслужено семейно време по време на филма.

 

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...