Детска стая за близнаци

Детска стая за близнаци

Съвет #1

Когато планирате детска стая за близнаци, трябва да вземете предвид, че всяко дете има не само собствено място за спане, но и своя отделна маса, където може да учи и гардероб. Така че се пригответе да купите по две артикули. И това се отнася не само за големи мебели, но и за аксесоари, от настолни лампи до чаши за моливи.

 

Съвет #2

Двуетажните легла  са най-добрият вариант за детска стая с две деца. Това решение ще ви позволи да оборудвате две легла в ограничена зона и да освободите място за работна и игрална зона. И ако в семейството има повече деца, могат да се поставят няколко такива легла.

 

Съвет #3

Ако пространството на детската стая е малко, трябва да обърнете внимание на леглата, разположени на подиума, вътре в които можете да скриете кутии с играчки и неща. Трансформаторните мебели също ще спестят място .

 

Съвет #4

Стая за близнаци, където леглата са вградени в специални ниши в стената, ще зарадва децата, които мечтаят за собствена отделна "къща".

 

Съвет #5

Психолозите твърдят, че до определена възраст е важно близнаците да са възможно най-близо един до друг. Особено по време на сън. С този подход си струва да покажете нестандартно мислене при оборудването на места за спане.

 

Съвет #6

Ако имате близнаци с противоположен пол, трябва да разделите стаята на две отделни пространства. Това може да стане с цвят и аксесоари . И ако пространството позволява, инсталирайте плъзгащи се прегради или използвайте завеси.

 

Съвет #7

В дизайна на стая за близнаци, както и всяка друга детска стая, основното е използването на естествени, екологично чисти материали. Затова не бъдете мързеливи да поискате от продавачите сертификати за качество и внимателно да ги проверите. Освен това не забравяйте: колкото по-малко тъмни ъгли в детската стая, толкова по-малко страх има детето или причините за появата му. Опитайте се да осветите всеки тъмен ъгъл.

 

Съвет #8

Двойната стая расте и се променя заедно с децата. И средата, която беше подходяща за деца, вече няма да изглежда интересна за учениците. Най-лесният начин да преобразите пространството на детската стая е фототапетът. Трябва да ги изберете заедно с децата, не забравяйте да изслушате желанията на всеки.

Съвет #9

Не трябва да купувате само едни и същи неща в детската стая за близнаци. Напротив, опитайте се да подчертаете индивидуалността на всяко дете. На стената, до леглото, можете да напишете името на детето и да поставите рамки с негови снимки, любими играчки или предмети, които говорят за неговите хобита.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...