7 решения за съхранение на играчките

Научете детето на организация и ред

1151

Ако вашият дом прилича на работилницата на Дядо Коледа след натоварена смяна, въвеждането на ред може да изглежда като невъзможна мисия. Не и ако имате правилните аксесоари за съхранение – от идейни рафтове, през издърпващи се кутии или мебели с вградени шкафове – изборът е голям.

Когато избирате аксесоарите за съхранение, съобразете се с вкуса на детето, съветват експерти. Например ако е любител на Лего, помислете за тематични кутии. Или ако имате момиченце, което си пада по приказки и принцеси, направете шкаф – замък, в който то да подреди играчките си.

Важно правило е кутиите да са лесни за достъп и носене от децата, за да не се налага всеки път да ви вика ако иска да вземе нещо. Подредете заедно играчките, за да знае къде стои всяка една. Така то ще се научи, че това е нейното място и тя трябва да бъде върната там. Важно правило е да създадете и организационна система. Например преди излизане и преди лягане всички играчки да отиват по местата си. Стимулирайте го и го насърчавайте само да подрежда и го възнаграждавайте за всеки път, в който то прави това, без да бъде подканяно. Така например, за всяка подредба давайте една точка и когато събере пет – да получи награда – сладолед, забавление в парка…

Организацията не е трудна, нужно е повече упоритост и постоянство. Всичко останало ще дойде само. Вижте няколко предложения за аксесоари за съхранение:

 

Сподели: