7 полезни неща, които трябва да има в стаята на ученика

За по – добра мотивация и резултати  

572

В детската стая ученикът трябва да се чувства удобно и комфортно не само докато учи, но и когато почива. Когато планирате стаята на порасналото вече дете, трябва да мислите за неговите потребности, за нуждата от повече пространство и вещи, необходими за ежедневните му дейности за дължения.

Идеи за обзавеждане на ученическата стаяМясто за учене и игра

Ако тепърва ви предстои да обзавеждате детска стая за ученик или планирате ремонт на сегашната, вижте няколко идеи за вещи, които е добре да включите.

1. "Растящи" с детето маса и стол

Как да организираме стаята на ученикаКакво е необходимо, за да постигне детето ви завидни успехи в училище?

Правилната височина на стола и бюрото са изключително важни за стойката на детето. Средните стойности на височината на масата за дете на възраст между 6 и 7 години са: височина от 52 см, на 7–8 години - 58 см, на 9–11 години - 70 см. Покупката на нова мебел всяка година обаче е доста скъпа и непосилна за повечето семейства. Затова, ако имате възможност, инвестирайте в бюро,  което „расте“ с детето и има възможност за регулиране на височината.

2. Удобни и достъпни рафтове

На 7 години едно дете може да достигне рафта, фиксиран на височина от 1.5 метра. Всичко, което се намира по-нагоре, е неудобно. Но ако говорим за работния плот, по-добре е да осигурите вградени шкафове и рафтове. В идеалния случай, всички необходими канцеларски материали и учебници, той трябва да могат да се взимат, без да се налага всеки път да става от масата.

3. Подвижни куки и закачалки

Ако няма достатъчно място за вещите, помислете за кукички или закачалки, за които не трябва да се пробиват стените, а може да залепите или да прихванете за страницата на шкафа с вакуум. На тях може да закачите малки кошници или кошове с дребни аксесоари.

4. Лампи

Идеалното място за бюрото е под прозореца или до него, така, че естествената светлина да пада отляво за десничарите и обратно. Но често се налага детето да учи и вечер, затова е изключително важно да подсигурите правилното количество светлина. Само полюлей на тавана не е достатъчно, планирайте и настолна лампа.

5. Дъска за запискиКолкото по-висок клас отива детето, толкова по – сложна става училищната програма, а това означава и повече неща, които да се помнят. Малка дъска или пегборд за записки или план с уроците и извънкласните задължение е добро решение за децата, особено, ако са по – разсеяни.

6. Място за творчество

В допълнение към ученето, детето може да има хоби, а за него е необходимо да се осигури място в детската стая. Фактът, че вече е ученик, не означава, че детското си е отишло затова подсигурете му у място за игри и забавления.

Стаята на ученика Направете плавен преход от детето към ученика  
Сподели: