10 начина да промените предназначението на детската стая

Създайте нова стая по ваше желание

1972

Ако имате големи деца, които вече са напуснали дома ви, най-вероятно стаите,  в която са живели вече са неизползваеми. Тогава защо да не промените предназначението им и не ги превърнете в различно помещение или в кът, за който винаги сте мечтали.

Вижте няколко идеи:

Гостна стая

Това е най-логичната трансформация, която може да направите. Ако към стаята има баня, още по – добре. Махнете плакатите, боядисайте в неутрални меки тонове и сложете гардероб, скрин и двойно легло. Така ще имате достатъчно място и когато децата ви идват на гости, и за вашите приятели, които остават да пренощуват.

Домашен офис

Това вече е необходимост, особено ако работите от дома си. Превърнете стаята в уютен офис, който ще бъде много по – удобен и комфортен от кухненската маса, по – лесно ще се концентрирате и ще бъдете по - продуктивни.

Стая за хоби

Ако сте креативни, обичате да майсторите всякакви неща или да рисувате, превърнете стаята в мини ателие. Ако разполагате с повече време, защо да не превърнете хобито си в доходен бизнес и да предлагате изделия през някой специализиран сайт.

Стая за упражнения

За добрата форма няма възраст. Ето защо може да направите мини фитнес студио – с два – три уреда.

Стая за медитация

Ако потенето и пуфтенето не са за вас, може би една стая за медитация е нещо, на което ще се насладите пълноценно тук. Сложете големи, удобни възглавници на пода, кушетка, боядисайте с успокояващи цветове и сложете приглушена светлина.

Библиотека

Имате толкова много книги, които няма къде да държите? Вече си имате специална стая за тях. Подредете ги по ваш стил, сложете удобно кресло и може да се наслаждавате на дълги часове приятно четене.

Гардероб/ килер

Празната стая може да събере ужасно много багаж. И ако досега ви се е налагало да прибирате по всевъзможни места дрехите или да складирате кухненските принадлежности, вече може спокойно да ги разположите. Ако стаята е достатъчно голяма, разделете я на две и ще имате и от двете помещения.

 

Сподели: