Как да удвоим мястото в банята

Организирайте правилно помещението

1492

Принадлежности за косата, грим, козметика, кърпи, лекарства – има толкова много неща, които държим в банята и е разбираемо, че често помещението не стига. Предлагаме ви няколко начина, с които ще удвоите мястото и ще създадете удобно и подредено помещение.

Закачете кукички, не релси

Кукичките = повече място. Повече място = повече кърпи. Ако не все пак държите на релсите, сложете ги на място, на което няма да пречат – на гърба на вратата или над плота, например.

Кошници

Подреждайте почистващите препарати, гъбите, нещата от първа необходимост в кошници, които може да надпишете. Така всичко ще бъде разделено по предназначение.

Нищо илишно

Нещата, които използвате най - рядко дръжте над шкафа или зад вратаа. Тук също може да използвате кошница за продуктите, които ви трябват само от време на време. Така плотът ще е свободен от ненужни вещи.

Почистете бъркотията

Преди да направите каквото и да е, почистете. Това е най-бързият начин да увеличите пространството. Помислете от какво имате нужда в банята и махнете всичко излишно. Имате 20 лака. От всички тях ли се нуждаете? Приберете ги в кошничка и ги ползвайте когато ви трябват.

Плаващи рафтове

Ако мястото е малко, решението е плаващи рафтове (над мивката/ ваната/ тоалетната). Те са евтино и много лесно решение.

Рафтове за подправки

Още едно лесно и евтино решение, подходящо за малката баня. Те са тесни и дълги и там поже да подредите шампоани, балсам, душ гел.

Чекмеджета с разделители

Разделите в чекмеджетата са още едно решние за подредена баня. Така всяко нещо ще си има място.

Закачайте

Закачете сешоара и машата, за да освободите място на плота.

Ъглов шкаф

Използвайте оптимално всяко пространство. Ъгловият шкаф е чудесно решние за неизползвано пространство. Изберете висок вариант, за да съберете максимум неща.

Магнити

Използвайте магнити, за да събирате на тях дребничките неща, които губят често – като фибите. 

Вижте няколко идеи за идеално оптимизирана баня:

 

Сподели: