Как да преобразите банята

Mодерните тенденции на 2021 година  

244

Дизайнът на банята е нещо, за което си заслужава да отделим повече време и внимание. Красивата баня е в основата на комфорта, уюта и усещането за чистота в къщата.

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил

Ако ви предстои ремонт на това помещение, ето най-популярните тенденции в дизайна за 2021 година.

1. Самостоятелна вана

Черна баня ли?Черното е не особено популярен цвят за баня, но традициите трябва да бъдат нарушавани

За разлика от предишните години, когато ваната беше вградена, днес властва обратната тенденция. Това решение позволява да създадете атмосфера и да добавите малко лукс.

2. Мрамор с големи размери

Мраморът е популярно решение в интериорния дизайн не само за бани, но и за други помещения. Особено що се отнася до опциите с големи плочки. Смелостта на това решение, мекотата на линиите, липсата на голям брой фуги са несъмнените предимства на големи по размер мраморни плочи.

3. Ярки плочки

Напоследък тенденцията става все по-популярна да се използват не пастелни опции за плочки, а по-ярки решения. Многоцветните плочки ще персонализират интериора на това малко пространство. Няма значение каква ще бъде плочката или как ще бъде поставена: разрешени са дори най-смелите опции, шарки и подреждане.

 

4. Автоматично осветление

Димерите за осветление придобиват специална популярност, което ви позволява да регулирате плавността на включването му, както и степента на осветеност на стаята.

5. Душ + вана

Наличието на душ кабина не трябва да означава липса на вана, особено ако размерът на банята ви позволява да инсталирате и двете. Ваната е друго ниво на комфорт, което не може да бъде заменено от душ кабина. Ето защо, ако е възможно, е по-добре да имате и двете.

6. Биофилен дизайн

Биофилията като идея за създаване на мост между природния свят и човешката среда става все по-популярна. По-специално, това се отрази и на дизайна на банята като място за уелнес. Например можете да добавите биофилни нотки, използвайки естествена светлина.

7. Месингови кранове

Металните покрития преобладават дори в модерния интериорен дизайн, но месингът също набира популярност. Месингът е отличен материал за аксесоари или водопроводни инсталации, който добавя лукс към баня.

 

8. Тъмни цветове

Може да облицовате душа с тъмни плочки - черни или тъмносини. Бъдете смели и използвайте тъмнозелени тонове. Банята е едно от малкото помещения, където можете да използвате ярки цветове, без да се страхувате, че те ще изглеждат не на място.

 

9. Големи плочки

Плочките с голям формат изглеждат страхотно дори в малки бани. Големият размер ви позволява да създадете усещане за простор и да увеличите пространството. Освен това можете да използвате абсолютно всяка голяма плочка - тъмна или светла, мраморна или обикновена, гланцирана или матова. Цветните опции могат да помогнат да се добави разнообразие, тъй като те имат широк набор от възможности за декорация.

10. Дървена облицовка

Ако не сте фен на плочките или тъмните цветове, тогава тенденцията към естествени текстури и светли нюанси ще ви зарадва. Производството на различни видове и сортове дърво ви позволява значително да разширите декора на такива малки пространства като баня. Също така дървото изглежда особено подходящо в големите бани, като визуално добавя комфорт и единство с природата. 

Идеи за необичайни промени в банятаВижте някои от най-изобретателните и креативни идеи за баня, които ще превърнат помещението в истинска мечта
Сподели: