Чистите ли правилно банята?

Грешки, които не трябва да допускате  

763

Като се имат предвид всички задачи, които трябва да завършим у дома, обикновено се опитваме да намерим начини да направим всички тези задължения забавни и по - леки. Някои трикове и хитри номера обаче, се оказва, че по – скоро може да навредят, отколкото да бъдат от полза. Така е и в банята. Оказва се, че най-малкото и най-влажното помещение в къщата може да бъде предизвикателство за почистване, особено ако искате да му придадете атмосферата и чистотата, която намираме в хотелите. Ето няколко грешки, които допускаме, без дори да осъзнаваме.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

1. Забравяте да почистите душ завесата

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Само защото се мокри, не означава, че е чиста. По повърхността й остават сапун, шампоан, пръски, които засъхват и с течение на времето може да се образува дори мухъл. Затова, ако има възможност, перете я в пералнята на нормален цикъл или я забърсвайте.

2. Не обръщате внимание на плотовете

Те са едно от първите неща, които ще видите в момента, в който влезете в банята. Освен че тук държим всички тоалетни принадлежности, не му обръщаме внимание и не го бършем редовно. Поне веднъж или два пъти седмицата  минавайте с препарат за съответната повърхност и подсушавайте.

3. Не подсушавате водата

Водните пръски променят цялостния облик на банята, защото като засъхнат и остават бели следи. След като използвате банята, веднага избършете плота, огледалата и хромираните повърхности, за да избегнете появата на калк.

4. Не подсушавате четката за тоалетната

След като почистите тоалетната, изсушете четката, за да не се събере вода в поставката й. Там се образуват микроорганизми и започва са мирише.

5. Забравяйте да замените старите инструменти за почистване

За да можем да чистите банята ефективно, трябва да инвестирате в правилните инструменти за почистване. Сменяйте редовно износените и захабени четки и гъби.

 

6. Държите четките за зъби близо до тоалетната

Тъй като банята е влажна и ние не можем да я оставим отворена, за да циркулира въздухът, тук е по – лесно да се развиват бактерии. Затова дръжте четката в шкафа или я слагайте в кутия.

 

7. Използвате един почистващ препарат за всички повърхности

Въпреки че разполагате с най – добрите многофункционални почистващи препарати, не е вариант да използвате един почистващ препарат за различните повърхности. За плочките е нужен един, за мивката и крановете – друг.

Баня от дърво Не сме свикнали да виждаме дървото в банята – но и това би могло да стане
Сподели: