7 неуспешни решения в интериора на банята

Които създават само проблеми  

8254

Ремонтът на банята обикновено означава много усилия, време и пари. Дори на етапа на планиране е важно да се вземат предвид всички детайли, така че крайният резултат да не предизвика само въздишка на разочарование. Вижте какви интериорни решения трябва да избягвате, за да опростите живота си и да постигнете по-високо ниво на комфорт в банята.

Някой се напи и направи тази баня Това е една голяма стая, като цялото пространство не се характеризира с приятен мирис

Грешка 1: Липса на голям люк в щранга

Често, когато ремонтират баня, собствениците поставят красотата и спретнатостта на първо  място: те искат стаята да изглежда стилна и удобна. Банята обаче е сред тези помещения, които на първо място трябва да бъдат практични. Така че, ако скриете тръбите зад малки или невидими люкове, маскирани като плочки, ще бъде много трудно да ги смените части в случай на теч.

Съвременната баня – лукс, блясък и просторБаните са едни от най-луксозните помещения в дома днес

Грешка 2: Липса на вентилация

Toва е нещо, за което задължително трябва да помислите още на етап планирабе. Най – малкото, защото е необходимо вентилацията да се положи на етапа на груб завършек, но след козметичен ремонт ще бъде много по-трудно да се направи. Не пестете от вентилация, дори да смятате, че въздухът циркулира добре в банята. В противен случай рискувате мухъл и влага.

Грешка 3: Малко системи за съхранение

Сигурно сте забелязали, че в повечето снимки на интериори практически няма системи за съхранение. Дизайнерите се ограничават до няколко малки рафта, но това е всичко. Ако искате да повторите такъв дизайн в реалния живот, тогава ви е гарантирана постоянна бъркотия в банята: максимумът, който могат да побират малките рафтове, е няколко аксесоари за къпане. В резултат на това всички предмети, необходими за ежедневна грижа, се поставят отстрани на банята, пералня, нови рафтове, които не отговарят на стила на интериора на банята. Но би било много по-лесно, ако на етапа на ремонта помислите за ефективно съхранение: осигури шкаф под мивката, тесен шкаф на входа, рафт над вратата, екран с ниша под банята.

Грешка 4: Подова тоалетна

Тоалетната на пода е класически вариант за банята. Той е евтин и по-достъпен от повечето актуални модели. За него не е нужно да избирате инсталация, да я вграждате в стената и да укрепвате окачената конструкция. Инсталацията е изключително проста и ясна.

 

Когато обаче ремонтът в банята приключи и дойде времето за експлоатация, започвате да осъзнавате, че сте допуснали голяма грешка: пространството зад крака на тоалетната е много трудно да се почисти. Там постоянно се натрупват прах, мръсотия, влага, които са трудни за достигане, в резултат на което орязването на нещата се превръща в истински кошмар. Окачена на стена тоалетна е много по-практична. Освен това този модел значително улеснява почистването на банята, по-специално пода и около тоалетната, вградената инсталационна система ви позволява да инсталирате купата близо до стената, правейки стаята по-просторна, което е особено важно за малките стаи.

Грешка 5: Релефни плочки

Релефните плочки за баня не са най-доброто решение. Да, те са подходящи поради факта, че могат да се монтират на неравни стени, но по отношение на грижите този материал ще ви разочарова. Върху него има отлагания, петна, следи от вода, които се отмиват много по-трудно, отколкото от конвенционално плоско покритие. Върху плочката се натрупва много прах, който не по-малко трудно се отстранява от останалите замърсявания. Също така поради релефа на плочките може да остане празнина между стената и куки или релса, който ще се монтират.

Грешка 6: Месингови части

Напоследък месинговите елементи често се използват в обзавеждането на банята, например като кранове и дръжки на шкафовете. Тези части изискват специални грижи, тъй като са много чувствителни към всяко замърсяване. Като се има предвид, че контактът с дръжките на шкафа е ежедневен, това означава, че месинговите елементи се покриват с тъмни петна и металът губи оригиналния си цвят. За съжаление има само едно решение на този проблем - да закупите нови фитинги или водопроводни инсталации.

Грешка 7: Каменна мивка

Керамичните мивки не са напразно най-популярните: те са практични, лесни за почистване и се вписват идеално във всеки интериор. Но много хора ги смятат за скучни и затова отдават предпочитание на модерните модели, изработени от изкуствен или истински камък, забравяйки, че те изискват повишено внимание. Изкуствените материали имат пори, които от време на време пропиват вода. Това води до появява на грозни петна, които развалят външния й вид.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята
Сподели: