Някой се напи и направи тази баня

Това е една голяма стая, като цялото пространство не се характеризира с прият...

18760

Да пътуваш в Южна Африка е приключение при всяко положение. Страната може да стане повод да се натъкнете на уникално интерпретиране на това какво трябва да представлява банята.

Видените до този момент животински и растителни видове са нищо в сравнение с полета на човешката мисъл, разтревожена от изпито количество алкохол. 

Мястото е къща в Кампс Бей, недалеч от Кейптаун. Къщата е страхотна и предоставя уникална гледка от спалнята:

Какво повече да иска човек от това?

Но всичко се преобръща с краката нагоре, когато влезете в банята. А това няма да стане след кой знае колко време.

Ето ги тоалетната и бидето, които са позиционирани добре и близо едно до друго, ако с партньора ви поискате да ги използвате едновременно, докато си държите ръцете.

Кое му е странното на всичко до тук?

Не, това не е причината да провокираме интереса ви.

Ако погледнете направо към банята, всичко изглежда нормално и напълно обикновено. Даже страхотно! Има голяма мивка, вана, а зад замъгленото стъкло е разположен душ.

След това започвате да правите крачки назад….

Започва да ми става странно. Какво стана със стената отдясно?

А след още малко стъпки назад: 

Опс!

Озовавате се в центъра на спалнята. Няма разделителна стена между банята и спалнята. Това е една голяма стая, като цялото пространство не се характеризира с приятен мирис. 

Дали архитектът е преценил, че трябва да елиминира излишните стени, за да реши проблема с освежаването на въздуха в тоалетната?

Или пък идеята е да се къпеш и да се изхождаш пред погледите на всички хора в стаята? Това да не е единична стая?

Или пък целта е да можеш да скочиш във ваната, миг след като си свалил краката си от леглото? Килимът е лава, внимавай! Не стъпвай! Скачай направо във ваната!

Какъвто и да е поводът за това решение, сваляме шапка за разчупеното мислене, но ни се иска да можеше някой вещ човек да беше спрял проекта навреме поради определено нетрезвото състояние на изпълнителя. 

Сподели: