6 идеи как да украсите бялата баня, така че да не изглежда скучна

6 идеи как да украсите бялата баня, така че да не изглежда скучна

Бялото е най-популярният цвят в дизайна на банята от много години. И това не е изненадващо, защото прави малка стая по-лека и по-просторна. Основното нещо е да добавите ярки акценти и интересни детайли към интериора, така че банята да не се окаже скучна. Ето няколко начина да го направите.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нужда

Мислите, че за банята ви трябва само огледало, умивалник, поставка за козметика? Всъщност има доста неща, които днеш...

02/02/2016

Идея 1: Контрастни кранове

Топ 10 съвременни дизайни за баня

Градска баня с метро плочки Плочките от пода до тавана подчертават височината на помещението, докато монохромната ...

16/01/2016

Най-лесният начин да разнообразите интериора на обикновена баня е да добавите към нея елементи от контрастни нюанси. Например, можете да инсталирате черен кран. Той хваща окото и привличат вниманието, благодарение на което разбиват монотонното платно на бяла стая.

Друг, не по-малко стилен вариант ще бъде метален кран. Например, медта е в списъка с тенденции от дълго време, така че можете спокойно да инсталирате такъв и да не се страхувате, че ще създаде твърде остър контраст. Това решение ще бъде идеално, ако искате да създадете мека, спокойна атмосфера в банята без черни детайли.

Идея 2: Цветен блок

Тази техника включва използването на контрастни комбинации от нюанси в дизайна: акцентите са поставени в големи блокове и изглеждат доста смели. Обикновено това решение се избира от креативни хора, които се нуждаят от себеизразяване. Целият чар се крие във факта, че на фона на бялото, което е основният цвят в интериора, абсолютно всякакви нюанси ще изглеждат добре.

Ако сте готови да експериментирате и искате яркост дори в такова ограничено пространство като банята, тогава изберете наситени цветове. Хората, които предпочитат неутрална атмосфера, са по-склонни да заложат на лаконични нюанси, например праскова, мента, лавандула.

Когато декорирате, обърнете внимание на следните нюанси:

• Цветният блок не е съвместим с малки шарки и шарки, така че се опитайте да ги избягвате.

• Основното платно за цветни блокове са големи равнини. Не забравяйте, че обичайният ярък декор няма да е достатъчен - ключовите акценти трябва да са впечатляващи по размер и веднага да привличат вниманието. Използвайте техники за цветни блокове върху стени, врати, подове и дори тавани.

• Използвайки тази техника, е много лесно да прекалите, затова се опитайте да въведете не повече от два цвята в интериора. Тази опция е най-оптималната и ще премахне вероятността дизайнът да се провали.

Идея 3: Комбинация с естествени материали и естествени нюанси

Ако не искате да прибягвате до боя и цветни елементи, но все пак мечтаете за разнообразие в банята, обърнете внимание на естествените материали и цветове. Ще се получи много естествено и хармонично. Кафявото може да бъде въведено с дървени мебели, като тоалетка или рафт за баня. Добавете бежов оттенък чрез кошници за съхранение от юта и ратан. Що се отнася до зеленото, няколко растения ще бъдат добро решение за този естествен нюанс.

Идея 4: Форми и геометрия

Друг начин да направите акценти в банята е да използвате форми. Вместо обичайните правоъгълни, кръгли продукти, изберете нещо оригинално: огледало с нестандартен силует или панел от няколко малки парчета. Дори текстилът ще помогне за добавяне на динамика към околната среда. Единственото условие е ритмичен модел. Добра идея е комбинация от два или три вида плочки с различни форми. Дори в един цвят, такава техника ще направи безликата среда по-интересна.

Идея 5: Игра с текстура

Ако мечтаете за чисто бял интериор, но се страхувате, че ще бъде твърде скучен,  експериментирайте с текстури. В този случай няма да е необходимо да добавяте други цветове за акцента - просто трябва да изберете правилно текстурните вариации на повърхности и обекти. Едноцветните шарки и орнаменти също ще дойдат на помощ - ако са представени правилно, те ще привлекат много повече внимание от ярките цветове.

Забележка: Особено внимание трябва да се обърне на естествените текстури. Например добавете дървени детайли към интериора под формата на рамка за огледало, рафтове, аксесоари за четки за зъби. Каменните акценти изглеждат страхотно. Тук можете да надхвърлите малките елементи и да дадете предпочитание на големите - умивалник или плочка.

Идея 6: Избор на зона

Вероятно сте виждали как някои интериорни дизайнери са отделили една зона в стаята, така че да изглежда като светло петно на фона на снежнобяла баня. Най-очевидното решение е да се акцентира върху мократа зона, в която се намира ваната или душ. Ако искате, помислете за мивка или достатъчно място за съхранение. Това може да се направи с ярка боя или фугираща смес, цветни плочки, гланцови и матови решения (за разлика от останалата част от интериора). Не по-малко оригинални ще бъдат акценти под формата на плакати, нестандартни фитинги, лампи, цветни мебели. Не се страхувайте да комбинирате няколко начина в интериора - тези неща са идеално комбинирани помежду си.

Впечатляващи 3D подове, превръщащи банята ви в океан

Баните обикновено се характеризират с еднотипни подове от плочки. Понякога присъстват причудливи съчетания от цветове...

09/07/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...