7 трика за почистване на банята

7 трика за почистване на банята

Вместо да губите време в пролетно почистване в банята, защо не направите нещо по – приятно и не я изчистите само за 10-15 минути? Възможно е! Просто трябва да знаете няколко малки трика и за миг банята може да блести като диамант.

Ето 7 съвета, които ще сложат край на часове скучно почистване на банята.

1. Използвайте масло от чаено дърво.

Маслото от чаено дърво може да се похвали с множество предимства, но най-важното е, че има антибактериални и противогъбични свойства. Ето защо използването му в банята е страхотна идея. Добавете малко масло от чаено дърво към содата за хляб и измийте добре мивката. Маслото лесно премахва мухъл и бактерии и възстановява предишния блясък на вашата мивка.

2. Използвайте пяна за бръснене за почистване на огледала.

За да предотвратите замъгляването на огледалата след душ, просто нанесете малко пяна за бръснене върху тях. Оставете за 1 минута и го избършете със суха кърпа. Освен това работи чудесно за защита на огледалата от пръстови отпечатъци .

3. Използвайте оцет за почистване на плочки.

Можете лесно да се отървете от жълтите плочки, без да използвате скъпи продукти. Просто използвайте оцет, тъй като той служи като мощен естествен почистващ препарат . Смесете 1/2 чаша бял оцет с топла вода. Почистете старателно плочките.

Внимавайте обаче и не почиствайте мрамор с него, в противен случай киселините ще го повредят  .

4. Използвайте вестници, за да избършете стъклените врати на душ.

Ако нямате под ръка кърпа от микрофибър, не се колебайте да използвате вестници . Не оставя след себе си влакна, освен това се почиства добре. Можете също да комбинирате вестници с бял оцет, за да имате безупречни чисти стъклени повърности.

5. Използвайте паста за зъби, за да премахнете сапунените отлагания.

Нанесете малко  паста за зъби върху гъба и изтъркайте старателно, за да премахнете натрупването на сапун. Може да се използва и за полиране на кранове. Разтрийте с кърпа и след това изплакнете с вода. Обикновено работи на всякакъв вид хром.

6. Използвайте бебешко олио

Сложете малко масло върху кърпа и го разтрийте върху мивката, душовете и дори тоалетната си чиния. По този начин ще им придадете приятен блясък и ще се отървете от  пръстови отпечатъци .

7. Дръжте солница със сода за хляб близо до тоалетната си.

Просто поръсете малко сода за хляб в тоалетната чиния, преди да я използвате. Това ще намали нуждата от често почистване на тоалетната чиния. Нещо повече, можете да го използвате и за отпушване на тоалетната. Използвайте 1 чаша сода за хляб и 2 чаши  оцет и след 30 минути тоалетната ще бъде отпушена.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...