5 знака, че банята ви се нуждае от актуализация

Време е за лек ремонт

353

Всички сме съгласни с едно нещо – ако използваме нещо всеки ден, то трябва да бъде в 100 % перфектно състояние. Да вземем за пример хладилника, печката, кафемашината. Ако забележите, че те не работят както трябва, веднага викаме майстор, нали?

Същото правило важи и за стаите в къщата. Така например банята трябва да е напълно в изправност, да няма течащи кранчета или казанчето на тоалетната да не работи.

И ако ви накарайте да се замислите дали това е така във вашата баня, ето 5 знака, че се нуждае от ремонт. 

Плочките са напукани.

Това може да се дължи на небрежност, износване и неправилна инсталация. Има някои плочки, които се обезцветяват заради ниско качество или реакции към някои почистващи препарати.

Дизайнът на тоалетната и банята е остарял.

Ако банята е много стара, но нямате възможност за цялостен ремонт, помислете за смяна на някои аксесоари или кранове, нова завеса за душ, кошче за боклук или растение като акцент.

 

Банята не е безопасна.

Ако плочките се пързалят или усещате, че кранът започва да вибрира странно когато пуснете водата по – силно, потърсете специалист по ВиК.

Има плесен и мухъл

Ако не може да се справите, повикайте почистваща фирма, която да почисти основно банята и помислете каква може да е причината за образуването му.

Ръждясали или повредени кранове.

Те стават жертва на обезцветяване заради химикали, а твърдата вода води до натрупвания на плака. Сменете ги и проверете изправността на тръбите.

 

Сподели: