5 идеи за съхранение в бани, където трудно може да се обърнете

Планирайте умно

2598

Банята е една от най-малките стаи и понякога е толкова тясна, че буквално не можете да се обърнете в нея. И къде тогава да съхранявате препарати и аксесоари, къде да държите мръсно бельо и принадлежности за почистване? Разбира се, няма как да се увеличи размерът й, така че въпросът за организирането на съхранение винаги е от значение. Ето няколко полезни идеи, които ще ви помогнат да излезете победител в битката за всеки сантиметър пространство.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

1. Погледнете под мивката

21 бани в селски стилНе, не става въпрос за баня на двора

Затворените шкафчета под мивката обикновено са малки и без рафтове, но ако използвате всеки сантиметър пространство рационално, ще можете да подредите много повече неща. Пластмасовите кутии и кошници ще помогнат за това. За долния ред изберете кутии с капаци, за да може да подредите отгоре други.

Като алтернатива можете да използвате телескопични водачи.

2. Погледнете под ваната

Ако имате вана и има възможност да се съхраняват вещи отдолу, възползвайте се. Тук може да държите кошници с различни битови предмети, например с доставка на хигиенни продукти или домакински препарати и да затворите с плъзгащи се панели.

3. Сгъваем инвентар

Често пъти в банята трябва да се съхраняват легени и кофи. Това буквално „изяжда“ пространството в малка стая, в която така или иначе не можете да се обърнете. Можете, разбира се, да закачите леген на стената, но нека бъдем честни, ще изглежда грозно. Алтернатива на конвенционалните контейнери са сгъваеми продукти.

4. Закачете на вратите

Вратите на стаята и шкафчетата много често се игнорират: някои забравят за такава възможност, а някой не иска да ги развалят с пробиване. Но вече може да намерите подвижни рафтове и куки, които да окачите на вратата на банята или на шкафа. Аксесоарите изглеждат много спретнати и стилни и се предлагат в различни варианти, които се различават по дизайн и материал на изработка.

5. Сменете огледалото с шкаф

Неразумно е да окачите обикновено огледало в малка баня. По-добре е да инвестирате огледален шкаф, дори ако е много тесен. Тук може да държите четки за зъби, туби с паста, постоянно използвани хигиенни и козметични продукти и някои други дребни неща ще се поберат идеално.

6. Намалете мивката

Един от начините да спечелите скъпоценни сантиметри е слагането на възможно най-малката мивка. Свикнали сме с традиционните заоблени форми, но сега има интересни правоъгълни варианти в малки размери. Такава мивка оставя повече пространство за маневриране, а обемът й е напълно достатъчен измиване.

7. Сгъваеми сушилни

Не винаги е възможно да изсушите нещата на балкона, затова на помощ идват компактните, сгъваеми сушилни. Много удобен модел е с прибиращо се въже, което автоматично се сгъва след употреба.

Баните в най-луксозните хотелиКак изглеждат баните на хотелите в Малдивите, Париж и др.
Сподели: