Супер евтини вещи, които трябва да има във всеки дом

Те са безценен помощник във всяка ситуация

808

Във всеки дом трябва да има определен набор от вещи, които да са под ръка при спешни случаи. Някои от тях могат да помогнат за ремонт, други – за поддръжка на домакинството, трети в случай, че токът спре. Но знаете ли, че най – ценните неща, които трябва да имаме, се оказват най – евтините. Вижте 10 средства, които трябва да имате у дома, за да се справите във всякакви ситуации.

Как да използвате обичайните предмети по напълно необичаен начинНеобичайни приложения на ежедневните предмети

Йодна тинктура

Тя има силно антисептично действие. Използва се в медицината, основно за дезинфекция на кожата, преди хирургични интервенции (инжекции, операции), за антисептична обработка на рани и лигавици и дори за обеззаразяване на вода от неконтролирани водоизточници, в доза 2 – 10 капки/литър.

32 необичайни неща, които трябва да имате във вашия домНеобичайни идеи за тези, които си падат по ексцентричните аксесоари

Белина

При спешни случаи можете да използвате малко количество белина, за да пречистите водата. Тя се използва и за стерилизиране на машини, за местата за приготвяне на храна, както и за общо почистване.

Запалка/ кибрит

Винаги имайте под ръка. От запалването на свещ до премахване на стикери и етикети, не се знае кога ще ви е нужна. 

Тиксо/ супер лепило

Идеалният помощник за спешни ремонти на скъсани книги, счупени вещи, гума или гумени принадлежности, стъкло, пластмаса, дърво….

Бинт

Има буквално десетки приложения за тези малки парчета марля. С него може да привържете рана, да запалите огън, да маркирате пътека, като турникет….

Дезинфектант за ръце

 

Когато нямате лесен достъп до сапун и вода, можете да предотвратите риска от инфекция. Освен това дезинфекционният препарат за ръце може да се използва и за засилване на пламъка на огъня, благодарение на високото си съдържание на алкохол.

Активен въглен

Ако имате проблем с храносмилането, а нямате възможност да идете до магазин, аптека или медицинско помещение, активният въглен може да бъде най-добрият ви приятел. Той се използва в болници по целия свят за пациенти, които приемат наркотици или химикали и са спасили безброй човешки животи.

Малко фенерче

То е издръжливо, изненадващо ярко предвид размера му и ще ви помогне да осветите и най – малкия тъмен ъгъл.

Конец за зъби

Освен зъбната хигиена, той е много здрав и може да се използва за зашиване на копче, да увиете нещо с него, да превържете рана, дори.

Стари дрехи

Не изхвърляйте всички стари дрехи. Тях може да използвате за забърсване на праха, за уплътняване, за хоби проекти, за пришиване, за запушване…

Необичайни начини да ползваме старата лейкаВесели предложения за дома и градината
Сподели: