Предмети от ежедневието, които обикновено събират прах

Предмети от ежедневието, които обикновено събират прах

Изборът на продукти в магазина може да ви спре дъха. Винаги можете да намерите това, от което се нуждаете, или да изберете подходяща версия на същото устройство от десетки производители. Това изобилие от избор може да зашемети потребителите, които в крайна сметка купуват много скъпи и понякога безполезни неща. Но ако подходите разумно към разходите си, можете да спестите много от покупки, които всъщност не са ви необходими.

Не изхвърляйте непотребните вещи

С течение на времето всички ние се сдобиваме с мебели и аксесоари за дома, от които просто не се нуждаем. Вместо обач...

18/02/2016

Аксесоари за смартфони

Всяка година се появяват десетки нови аксесоари за смартфони: приставки за фотоапарати, безжични зарядни устройства, поставки за телефон за колата, стативи и т.н. В един момент селфи стикове бяха много популярни. И сега пръстеновидната светлина е на върха на своята популярност благодарение на TikTok. Въпреки това си струва да се запитате, преди да направите покупка: „Наистина ли ще използвам това устройство или просто ще събира прах?“

Как от непотребни вещи у дома може да направим шик аксесоари

Колко от нас имат сума ти непотребни вещи в дома, които изхвърляме при едно по-голямо почистване. Замисляли ли сте се...

24/04/2016

 

Ръчно изработен сапун

Нека бъдем честни, не е толкова лесно да използвате парче сапун със сложна форма. Обикновен сапун или течен сапун е много по-удобен. Но дори и да се интересувате от определен аромат или съставки, по-лесно е да си купите парче сапун в традиционна форма, което ще бъде малко по-евтино, защото е по-лесно да се направи.

Съмнителни продукти за красота

Често интуитивно знаем, че козметичният продукт, който виждаме, е просто много рекламирано плацебо. Но е толкова лесно да се поддадеш на сладки илюзии. Надяваме се, че двойната ни брадичка ще изчезне само за 5 минути, благодарение на нова повдигаща маска или че не се налага да използваме спирала или да лепим изкуствени мигли, защото има магнитни мигли.

 

Но в крайна сметка трябва да приемем горчивата истина, че всички тези неща просто не работят. Така че следващия път, когато искате да купите нещо подобно, струва си да се доверите на инстинкта си и да си припомните предишния си негативен опит.

Кухненски уреди, които изпълняват само специфични задачи

Яйцеварка, гофретник, уред за кисело мляко и т.н. Всеки от нас си е купувал поне по един такъв уред, който после да стои в далечния ъгъл на шкафовете.

Единственото нещо, което може да се препоръча тук е — да се опитате да помислите два пъти дали наистина имате нужда от тези уреди, преди да ги купите.

Восъчна хартия

Тенденцията за екологични продукти ни кара постоянно да купуваме нови неща, като дървени прибори за хранене или бамбукови четки за зъби. Но някои от тези елементи могат да бъдат напълно безполезни.

Като восъчна хартия, например. Това е хартия, покрита с пчелен восък и се използва за опаковане на храна вместо фолио или стреч фолио. Но защо не можете да съхранявате храната си в пластмасови контейнери или екологични контейнери от неръждаема стомана? Те са лесни за използване, безотпадни и много по-евтини от постоянното купуване на восъчна хартия.

Пликове със закопчаване

Понякога тези торбички са наистина удобни, например, ако ги използвате вместо пластмасови кутии, за да носите домашно приготвена храна на работа. Освен това има много други начини за използване на затварящи се торбички.

Но ако ги използвате само за замразяване на храна или съхраняване на сирене, хляб или зеленчуци, тогава е много по-евтино да използвате обикновени найлонови торбички, които можете да изхвърлите след това.

Специализирани инструменти за готвене

Има много полезни инструменти за готвене, без които не можем да си представим живота си. От друга страна, има такива, които вероятно ще използваме само веднъж и са достатъчно евтини, за да ги купим без да се замисляме. Обикновено те просто заемат място на нашите рафтове.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...