Нестандартни решения за празничния декор

Нестандартни решения за празничния декор

До Коледа остава много малко време, но е достатъчно, за да направите оригинална и нестандартна украса за дома си. Ето защо събрахме идеи, които ще ви помогнат да се справим с тази задача, да повдигне настроението и да направим интериора интересен.

1. Коледно дърво на тавана

За някои такава идея ще изглежда безумна, но определено ще промените мнението си, ако имате малки деца. Любопитните малчугани обичат да докосват всичко и да го опитват дори. Което не изключва и дървото на Нова година. Ето защо, за да издържи по-дълго и всички играчки да останат непокътнати, препоръчително е да повдигнете по-високо.

2. Не само една

Никой не е казал, че у дома трябва да има само една елха, когато може да има…няколко. Идеята е да направите декорация с мини-коледни елхи. Те могат да служат като декоративно допълнение към основното дърво или да го заменят.

3. Алтернативно решение

Не е задължително новогодишното дърво да е дърво. Можете да вземете сухи клони от широколистно дърво, да ги украсите с фолио и искряща боя. Този вариант идеално се вписва в скандинавския, екологичен или минималистичен интериор.

4. В лилаво

Необичайно изглеждат украса за коледна елха, която е по – различна т червено, бяло и зелено. Затова може да заложите на лилаво. Тази дълбоко кадифена сянка има право да претендира за своето място в интериора на Нова година.

5. Стилно и практично

За да направите интериора не само красив, но и практичен, можете сами да направите коледно дърво. То ще зарадва окото ви и ще може да закачите всички малки играчки.

6. Лимонена свежест

Много хора свързват Новата година с аромата на цитрусовите плодове. Следователно, празничната интериор може да бъде украсена с жълти и оранжеви елементи, които ще придадат много свежест и цвят.

7. Хартиени птици

На навечерието на Нова година всеки се стреми да украси красиво масата и да организира празничните ястия, но не всеки мисли за декор, който може да бъде поставен над масата. За това се нуждаете само от хартия и конци. От хартия може да изрежете снежинки, птици и звездички. Този интериор изглежда много лесно и изпълва интериора с магическа атмосфера. При желание хартиените фигури могат да бъдат украсени с пайети.

8. Джинджифилови сладки на прозореца

 

Разбира се, не забравяйте за декора на прозорците. Това може да бъдат хартиени снежинки, изкуствен сняг, панделки и дори мед или меденки. Този ярък и интересен интериор няма да остане незабелязан от гостите!

9. Златни звезди

За да създадете вълшебна атмосфера в спалнята, не е лоша идея да използвате различни гирлянди, а не само светлини. Например, таблото ще изглежда много впечатляващо и красиво, ако е украсено със златни звезди или ангели.

11. Изкуствен сняг

Изкуственият сняг може да придаде специално настроение. В магазините има много видове, които може да купите, за да украсите прозорците или елхата.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...