10 техники, които ще направят къщата стилна без големи инвестиции

10 техники, които ще направят къщата стилна без големи инвестиции

Колко често ви се е случвало да разглеждате списания или сайтове с красиви интериори, дизайнерски мебели и елегантно излъчване. И обикновено мисълта, която ни минава е, че нашият дом никога няма да бъда такъв. Всъщност има няколко малки трика, с които и от най – скучният интериор ще направите забележително помещение.

1. Ярък килим

Дори в най-веселия интериор има място за ярък килим. А в монохромната стая той просто е необходим. Освен това с помощта на контрастен цвят можете напълно да промените динамиката и настроението на пространството.

2. Плакати и фотографии

Плакати и фотографии, закачени на стената без рамка, изглеждат много евтино. Но ако ги сложите в рамки, ефектът е забележителен.

3. Дървени елементиДърво в интериора винаги е добро решение, а с красиви и стилни аксесоари, ще постигнете и изключителен ефект.

4. Огледала

Те могат да играят ролята и на украса на стената, помагат за игра със светлината и визуално правят стаята да изглежда по – голяма. 

5. Подово покритие

Подът оказва голямо влияние върху външния вид на пространството. Подовите покрития са много важен елемент, подобно на тапетите. За да привлечете вниманието към модерната декорация, както и да направите интериора по-елегантен, ще помогнете на малък трик: мебелите трябва да бъдат повдигнати на крачета, за по – силен визуален ефект.

6. Контрастно решение

Ако искате домът ви да изглежда стилно и луксозно, създавайте контраст. Комбинацията от светли стени и тъмен дървен под изглежда много впечатляващо и благородно.

7. Каменна стена

Имитацията на камък върху една от стените е модерна и доста популярна техника, която може да промени интериора, да го направи интересен и уютен. Освен това подобно дизайнерско решение работи чудесно в комбинация с подходящо осветление. Неравната повърхност на изкуствения камък прекрасно разсейва светлината, хвърля сенки и създава атмосфера на мистерия в стаята.

8. Дизайнерски стълби

Времето на стълби, застлани с килим вече е минало. Заложете на оригинални плочки за ефектна декорация.

9. Живи растения

Това е най-лесният и ефектен начин да внесете стил в помещението. Групирайте растенията в различна височина.

 10. Декоративни възглавници

Не забравяйте декоративните елементи - те създават уют в стаята. Дизайнерските възглавнички могат да бъдат малко, но задължително трябва да бъдат изработени от приятна качествена тъкан.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...