Най-големите грешки при обзавеждане

Най-големите грешки при обзавеждане
Източник: unsplash.com

Когато декорираме жилището си, често мислим само за модните тенденции, без да се съобразяваме с това, дали декорацията ще бъде актуална след няколко години или дали ще е удобна за ползване. Или пък си имаме навици, които буквално могат да развалят визията на жилището ни, колкото и скъпо да е.

Най-новите тенденции за обновяване на дома

Най-новите тенденции и практични съвети за икономично обновяване на дома бяха споделени от интериорния дизайнер Креме...

01/10/2015

Ето защо от HGTV ни показват кои са най – големите грешки при декорация и поддръжка на дома, и как да ги преодолеем.

Грешка: разхвърляна кухня

15 интересни интериорни решения за дома

Всеки с повече пари може да си купи най-скъпите и луксозни мебели и уреди. Но трябва стил и остроумие, за да измислиш...

27/05/2016

Кухнята наистина е сърцето на повечето домове и центърът на семейната дейност, но цялата тази дейност може наистина да наруши стила на вашата кухня. Купищата мръсни чинии и плотовете, претъпкани с малки уреди, не са привлекателни.

Решение: Минимизирайте бъркотията

Създайте си навик винаги да почиства веднага след хранене и готвене. Също така, ограничете броя на уредите, които се трупат върху плота.

Грешка: Малко осветление

Лошо осветление или малко източници на светлина могат да направят дори най-уютната всекидневна да се почувства тясна и направо страховита.

Решение: Осветете го

Добавете множество видове осветление, като настолни лампи, горно осветление и подови лампи, за да осигурите достатъчно осветление и да зададете различни сценарии.

Грешка: Детски играчки навсякъде

Малки деца = много неща. И много играчки. Истината е, че техните играчки могат да превземат къщата.

Решение: Преборете бъркотията

Подреждането е важен урок за всяко дете. Направете задачата малко по-лесна със специални елементи за съхранение, които правят лесно бързото скриване на любимите им играчки извън полезрението им.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Think Chic Interiors (@thinkchicinteriors)

Грешка: Избирате стила пред удобството

Цялата цел на трапезните столове или диванът е да се седи на тях. Ако избирате такива само въз основа единствено на модерен стил - вместо на комфорт - определено е грешка.

Решение: Изберете удобството

За един дом комфортът е ключов. Затова заложете на удобството и заложете на мебели, които предполагат уют.

Грешка: Проектирайте около телевизора

Често в хола телевизорът е централната точка. Дали обаче той е най-важен?

Решение: Направете го част от цялостното решение за дизайн

Ако телевизорът не е акцентна точка, не означава, че ще бъде по-малко забележим. Целта е да създадете обмислено жилищно пространство, което е едновременно стилно и удобно.

Грешка: Не се тествате цветовете на боята

Мострите на цветовете са полезни, но когато започвате голям проект, без да видите цвета по всяко време на деня, може да доведе до провал в първоначалния ви замисъл.

Решение: Опитайте няколко нюанса

Купете няколко по-малки контейнера с любимата си боя, за да изпробвате няколко цвята по една стена. Наблюдавайте мострите няколко дни и преценетее кой цвят ви харесва най-много.

Грешка: Следвате модата

Внимавайте с тенденциите, тъй като може да бъде трудно да се отървете от някои предмети, след като модата имотмине, особено мебелите.

Решение: Изберете свой собствен стил

Декорирайте в стил, който ще обичате дълго време. Забавлявайте се с него, но бъдете готови да го промените, когато се превърне в демоде. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...