Красиви, но непрактични решения в интериора на aпартаментa

Красиви, но непрактични решения в интериора на aпартаментa
Източник: unsplash.com

В съвременния интериорен дизайн се обръща все повече внимание на външния вид и естетиката на помещението. Много хора, опитвайки се да създадат стилен и модерен интериор, избират красиви, но неудобни решения. Затова обръщайте внимание на функционалността и практичността и не забравяйте за възможни проблеми, които могат да възникнат в бъдеще. Истината е, че понякога, за да направите интериора удобен, трябва да изоставите някои модерни решения, това е неизбежно.

15 интересни интериорни решения за дома

Всеки с повече пари може да си купи най-скъпите и луксозни мебели и уреди. Но трябва стил и остроумие, за да измислиш...

27/05/2016

Отворените рафтове в кухнята са един от най-модерните елементи на модерен интериор. Те създават усещане за пространство и ви позволяват да изложите красиви сервизи и аксесоари. Въпреки визуалното си предимство, отворените рафтове могат да бъдат неудобни за използване в ежедневието. Податливи на прах и мръсотия, изискват постоянна грижа и почистване. Освен това по рафтовете често има много ненужни предмети, които създават безпорядък и хаос в кухненското пространство.

5 трика от интериорните дизайнери

Тумбестите възглавници са артистични Все пак бъдете умерени с пълнежа, нека не изгеждат като топчета, а просто да ...

08/05/2016

Мивките от изкуствен камък са друг пример за красиво, но неудобно решение за апартамент. Имат модерна и елегантна визия, създаваща усещане за единен стил с останалите интериорни елементи. Мивките от изкуствен камък обаче имат редица недостатъци. Първо, те са склонни към драскотини, което ги лишава от естетика. Второ, материалът може да бъде нестабилен и податлив на избледняване, когато е изложен на агресивни химикали, използвани в ежедневието.

Дизайнерските полилеи станаха популярни благодарение на стилния си и уникален дизайн. Те придават изисканост и чар на интериора, създавайки приятна атмосфера. Неудобството им обаче се крие в недостатъчната яркост на осветлението. Полилеите с ниска мощност не винаги са в състояние да осигурят достатъчно количество светлина в стаята. Това може да създаде неудобство и ограничения в ежедневните дейности като четене, работа на компютър или готвене.

Напълно непрактични се оказват и шкафове с лъскави фасади и система за отваряне с натискане. Шикозните лъскави повърхности придават изисканост и чар на интериора. Те са подходящи за разширяване на пространството, отразяват светлината и по този начин увеличават всяка стая. Но в същото време върху тях винаги ясно се открояват отпечатъци от пръсти и следи от прах. И дори да се опитате да ги поддържате в перфектно състояние, това ще изисква значителни усилия и редовни грижи.

Друг неудобен аксесоар са диваните с ниска облегалка. Да, те могат да добавят лекота и модерен външен вид на интериора, но често се оказват неудобни при продължително седене. Липсата на опора на гърба може да доведе до дискомфорт и болка в долната част на гърба. Ето защо, ако диванът е предназначен за почивка и релаксация, трябва да обърнете внимание на моделите с по-висок гръб.

За съжаление, свободностояща вана без душ кабина , макар и много красива, е напълно непрактична. Баня без възможност за душ е не само неудобно, но и доста тромаво, но не функционално решение.

 

Боядисаните стени , особено в кухнята, могат да бъдат катастрофа. Боядисването на стени без защитен слой или използването на грешни материали ще доведе до проблеми в бъдеще. Кухнята е зона с голям трафик, където пръски, драскотини или петна са често срещани. Ето защо, за да избегнете проблеми с поддръжката на стените и да поддържате чистотата, е препоръчително да изберете практични материали като плочки или специални тапети, които са лесни за почистване.

Изборът на интериор за апартамент трябва да съчетава красота и удобство. Удобството и функционалността са по-важни от външния вид. Въпреки че красивите елементи спомагат за създаването на стилен и модерен интериор, те могат да причинят неудобство в ежедневието. При избора на такива интериорни елементи е важно да намерите баланс между визуална привлекателност и практичност, за да създадете уютно и комфортно жилищно пространство.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...