Сигурността на дома започва оттук

Сигурността на дома започва оттук

Когато търсим дом, едно от основните изисквания е сигурността. Може би затова и затворените комплекси, които осигуряват контролиран достъп стават все по-търсени и предпочитани. И ако камерите и охраната са едната страна на контрола и сигурността, когато става въпрос за влизащи и излизащи превозни средства, планирането на защитата, трябва да мине на по – високо ниво, а именно – бариерата.

При внедряването на бариери за контрол на достъпа до частни и търговски площи изборът на правилно цялостно решение зависи от целта на приложение и условията на място. Например в зони, забранени за обществено ползване, като паркинги на фирми или жилищни комплекси, зоните се използват по-рядко и потребителите не се нуждаят от връзка със системи за плащане, както е необходимо при обществените паркинги. В отговор на тези изисквания Hörmann включва в продуктовата си гама две нови автоматични бариери - SH 50 и SH 100.

SH 50 на Hörmann е подходяща предимно за паркинги, които се използват по-рядко и не изискват допълнителни системи за контрол и управление на паркирането - паркинги на малки и средни фирми или паркинги с обслужване от портиер. С бариерата SH 50 с кръгло рамо тези зони надеждно се ограничава достъпът на максимална блокирана ширина от 4710 mm. При изискване за по-големи блокирани ширини могат да се монтират две бариери една срещу друга, които се отварят и затварят синхронно.

Бариерите могат да се извършват до 500 цикъла на ден, като управлението става чрез собствената радиосистема BiSecur на Hörmann - чрез ръчен предавател или кодиран радиоманипулатор.

Автоматична бариера SH 100 на Hörmann е разработена в отговор на по-взискателни концепции за контрол на достъпа. Тя е подходяща преди всичко за паркинги на по-големи фирми или паркинги в жилищни комплекси и многофамилни къщи. SH 100 е проектирана за 1000 цикъла дневно.
Кръглото рамо на бариерата блокира максимална ширина от 5750 mm. Чрез две, срещуположно инсталирани бариери от този тип, работещи в синфхронен режим, могат да бъдат оборудвани по-широки входни зони за достъп.


Управлението е много удобно - чрез ръчен предавател или кодиран радиоманипулатор. Акумулатор за аварийно захранване гарантира продължаване на експлоатацията в случай на прекъсване на захранването. По този начин използването на паркинга може да продължи.

Двете бариери разполагат по стандарт с 24 V двигател с ограничение на силите. По този начин спускането на бариерата се спира, ако срещне препятствие, гарантирайки ефективна защита на превозни средства или хора. Рамената на бариерите се състоят от износоустойчив алуминиев профил с прахово покритие в цвят RAL 9016 бяло и светлоотразителни ленти.

 

За по-добра видимост през нощта рамената на бариерите могат да се оборудват със светещи ленти с LED светлини. Освен това те индикират режима на преминаване, като светещата лента свети в червено, когато бариерата е спусната, или в зелено, когато бариерата е вдигната. Статусът на бариерата се индикира и чрез стандартно включеното LED осветление на капака на корпуса.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...