Колко често трябва да сменяте мебелите у дома?

Дали завесите не са твърде стари вече?  

727

Никой не иска да седи в пропаднал и обезцветен диван. Или да спи на матрак, който изобщо не осигурява така искания комфорт. Как да разберете дали определена мебел трябва да се смени или може да ви служи още няколко години, ако е здрава?

Сгъваеми мебели за малки жилищаОптималното използване на пространството се превръща в необходимост, когато става въпрос за малки домове

Ето какви съвети ни дават от Ideal Home.

 1. Колко често трябва да сменяте дивана?

Релаксиращи мебелиСлед дълг изтощителен ден в офиса не искате нищо друго, освен да се свиете някъде на кълбо и да забравите за целия свят

Като цяло един диван може да бъде в добро състояние средно седем години, след което започва да се амортизира. Висококачествените модели  могат да ви служат и по 15 години, но всичко зависи и от самата експлоатация.

Ако все пак започнете да усещате дискомфорт при сядане, чувате скърцане или цветът започва да избледнява, помислете за смяната му. 

2. Колко често трябва да сменяте декоративните възглавници?

В зависимост от това колко се облягате на тях, мачкат се или пък се превръщат в игра за децата е желателно да се сменят на 1-2 години.

3. Колко често трябва да сменяте завесите?

Всъщност за тях няма официални „правила“ с това. Просто всичко зависи от цвета, качеството на плата, изложението на стаята….В момента, в който завесите избледнеят или смятате, че са демоде, може да ги смените. А защо и да не помислите за вариант, в който да имате няколко, които да сменяте според сезона?

4. Колко често трябва да сменяте матрака?

National Sleep Foundation препоръчва смяна на матрака на всеки седем до десет години, независимо от гаранцията на матрака и дали е с мемори пяна, гел или пружини.

Разбира се, инвестицията в качествен матрак не е малка, но гледайте на нея като на вложение във вашето здраве и пълноценен сън.

От какво ли са направени тези мебели?Вижте няколко гениални идеи
Сподели: