Полезни приложения на обичайните вещи, за които дори не сме подозирали

Защо има малък улей на чашата?  

71365

Всеки ден извършваме определени стандартни действия и използваме обикновените вещи, без да се замисляме, че тяхната основа идея е да направят живота ни по – лесен. Много от нас не знаят, например, какво означават определени знаци  на бутилката шампоан или защо правят прорез на дъното на чашата.

Какво да правим с непотребните кухненски вещиНе изхвърляйте непотребните вещи, ще ви потрябват

За тези и други интересни факти, вижте сега.

1. Знак на опаковката

Нов живот за старите вещи12 начина да рециклирате вещите у дома  

Обърнете всяка бутилка шампоан, крем, паста за зъби или всяка друга козметика и ще видите знак, приличащ  на отворен буркан и надпис 6, 12, 18, 24, 36 М. Тези цифри показват срока на годност на продукта от деня на отваряне на опаковката. Трябва да се отбележи, че производителите умишлено намаляват срока на годност на произведените средства.

2. Отвор в чашата

Мистичните дупки, подобни на малка арка, имат доста практично приложение в долните части на чашите. Може да се каже, че това е изобретение на модерните времена, тъй като преди не е имало такива канали. Тяхното изобретение се свързва с миялни машини. Отворът предотвратява натрупването на вода под ръба на чашата.

3. Памучни тампони

Забелязали ли сте, че на памучните тампони едната страна има щампа, а другата не? Оказва се, че това не е каприз на дизайнера. Страната с щампата е предназначена за нанасяне на грим, а гладката - за почистване на кожата.

4. Крачетата на клавиатурата

Малко хора използват крачетата, разположени на гърба на клавиатурата на компютъра. Целта им е да се намали напрежението в ръцете. Въпреки това, никой не оценява изобретението, следователно, съвременните модели на клавиатури вече са без такива.

5. Кутията сок

Само лек натиск е достатъчен, за да излеете сока от кутията през сламката. Ако повдигнете страничните „ушички“ ще предотвратите това.

6. Голф топки

Преди топките за голф са били напълно гладки. С течение на времето, опитни голфъри стигат до извода, че релефните летят по-добре. Така производителите започват да създават релефни топки.

7. Фигурки Лего

Производителите на Лего се грижат за своите млади фенове. Ето защо всяка фигурка има малка дупка. Идеята е, ако детето случайно погълне играчка, ще премине въздух през нея.

8. Слушалки

Слушалките възпроизвеждат звука по - добре заради малките отвори. Това решение позволява на въздуха да циркулира вътре в слушалките, което намалява налягането и прави басовете по-дълбоки.

9. Дупка в лъжицата

Ако използвате лъжица спагети, вероятно сте забелязали доста голяма дупка в центъра. Логично е да помислите, че тя е, за да се изтече водата. Но дупката има още една функция. С нея можете да измерите средното количество сухи спагети за една порция.

Как от непотребни вещи у дома може да направим шик аксесоариНе изхвърляйте непотребните вещи, вижте как да ги превърнете в уникални аксесоари 
Сподели: