Картини на стената: 6 често срещани грешки

Картини на стената: 6 често срещани грешки

Всеки от нас иска да има красива художествена галерия на стената. Но как да го подредите правилно? За да избегнете банални грешки, вижте няколко съвета, които ще ви бъдат от полза.

1. Слагате картини с еднакъв размер

Една от най-честите грешки при окачването на произведения на изкуството е използването на произведения с еднакъв размер, когато обекти с различни размери изглеждат много по-добре заедно.

2. Не мислите предварително за окачването

 

Помислете, преди да закачите: много хора забравят това просто, очевидно правило. Преди да започнете да окачвате, не забравяйте да начертаете как, къде и в какъв ред ще висят вашите картини или снимки, или по-скоро ги подредете предварително на пода.

3. Не оставяте място за избор

За да окачите красиво произведение, винаги трябва да имате на разположение повече варианти. Изберете няколко творби, които да може да комбинирате.

4. Игнорирате цвета

За да изглежда картинната галерия хармонична и цялостна, е важно веднага да помислите какви цветове и какви рамки ще използвате. Добре е да се придържате към една цветова палитра за произведения на изкуството и да експериментирате с рамки, добавяйки усет с еклектични комбинации от различни стилове. Или, напротив, използвайте ярки цветове за картини и прости, дискретни рамки.

5. Не взимате предвид разстоянието между произведенията

Когато окачвате, опитайте се да запазите еднакво разстояние между картините. Но ако една от рамките е твърде обемна, може да й се даде повече място от останалите.

6. Нямате въображение

Вашата задача не е просто да окачите картини на стената. Трябва да мислите по-широко и да си представите целия интериор на стаята като цяло. Ако смятате, че нещо липсва в галерията, попълнете я с подробности. Не е задължително да е произведение на изкуството – може да са красиви вази, огледала или друг декор за стена, който ще добави индивидуалност и уникалност на пространството.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...