Каква температура предпочитаме у дома

Усещането за топлина и студ е строго индивидуално  

1997

Възприемането на определена температура на въздуха не е еднакво при всички хора. Например жените се потят по-малко от мъжете. "Това се дължи на факта, че дамите имат около 30% по-малко потни жлези", обяснява Андреас Матзаракис, водещ учен в центъра за медицински метеорологични изследвания в германската метеорологична служба във Фрайбург. "По отношение на конструкцията на тялото, жените имат по-голяма площ, което означава, че те отдават повече топлина и следователно се охлаждат по-лесно".

А означава ли това, че има идеална температура за жени и идеална температура за мъже? Съвсем не. Това е само първата стъпка в разбирането, че всеки има своя собствена, индивидуално предпочитана температура.

"Моята идеална работна температура е 18 градуса", споделя г-н Матзаракис. "Приятелите ми казват: ти не си човешко същество, а ледено кубче."

Daikin – изкуството на климатичния контрол

Идеалната температура за Ана е 22°C, докато за Александър тя е 21°C.

Мира през лятото предпочита 18,5°C, подобно на Петър, който харесва също така прохладните 20°C. 

Но Daikin има решения, които да отговорят на всяко изискване. 

Както е Daikin Stylish. Този климатик не само ви осигурява перфектната температура във всяка стая, но също така разпределя въздуха равномерно, за да не се усеща течение никъде.


Daikin Stylish © Daikin


Ана, която е луда по модата, обожава Daikin Stylish, който перфектно се вписва в стилния интериор на всекидневната й. Освен това се наслаждава на тишината - Daikin Stylish работи при само 19 dBA.

Александър - любител на техниката харесва възможността да управлява климатика през своя мобилен телефон и оценява смарт технологиите, скрити в него.

Daikin Stylish с енергиен етикет до А+++ е първият избор и на Петър, който е любител на зелените технологии. Освен това се радва и на ниските сметки за електроенергия.

А благодарение на технологията Flash Streamer, сребърен филтър и филтър от титаниев апатит за отстраняване на частици, алергени и миризми, Мира диша перфектен въздух.

Daikin Stylish е само една от предлаганите възможности. Може изберете и обновения тази година климатик от висок клас Perfera, или малката ценово оптимизирана Sensira.


Daikin Sensira © Daikin


Daikin предлага не само широка гама от климатични системи, но и комплексни решения. Всички тела се контролират индивидуално и има възможност да бъдат монтирани на стената, на пода или да са със скрит монтаж.

Решенията на Daikin са толкова индивидуални, колкото и вашите нужди. А кой е вашият любим климатик? 

Може да направите своя избор на www.daikin.bg/airconditioners

Сподели: