Как да украсим стената зад дивана: 8 идеи

Направете я атрактивна

13180

Празната стена зад дивана често изглежда скучна и нелепа. Ето осем идеи, които да ви помогнат да завършите интериора на хола си

Композиция от картини

Най-лесният и безопасен вариант е да създадете композиция от картини, рисунки, фотографии и плакати. Можете да изберете две или три творби с еднакъв размер и да ги закачите една до друга на една и съща височина или да оставите въображението си да се развихри, като комбинирате различни формати. Основното нещо е да се вземе предвид размера на самата стена, така че интериорът да не изглежда претоварен.

 

Една голяма снимка

Ако имате голяма и жива картина, която бихте искали да подчертаете, закачете я над дивана. Резултатът ще бъде впечатляващ. И последното докосване са декоративни възглавници, които отразяват цветовата схема на платното.

Тапет с активен печат

Можете също така да подчертаете зоната на дивана с тапет с пъстър шаблон. Геометричните орнаменти ще придадат строгост и графичност на интериора, флоралните мотиви ще създадат топла и в същото време изтънчена атмосфера, а тапетите, изобразяващи пейзажи, ще помогнат за визуално увеличаване на пространството.

Огледало

Окачването на огледало над дивана е чудесно решение за малка всекидневна . Той визуално ще разшири границите на пространството, създавайки усещане за перспектива. Можете също така да покажете своята креативност, като комбинирате няколко огледала наведнъж в различни рамки.

Лайсни

Ако искате да разнообразите интериора на хола, без да добавяте ярки цветове, използвайте корнизи. Релефният геометричен модел на стената ще добави нотка на лукс към обстановката и допълнително ще подчертае картините или снимките, висящи над дивана.

Панел

Обемният панел, разположен над дивана, ще добави индивидуалност и динамика към интериора на хола. И какво да изберете - сложни скулптури или прости геометрични фигури - вие решавате.

Неон

Нищо не грабва вниманието като ярки неонови надписи. Намерете дума или фраза, която ви характеризира, и персонализирайте знака си. Можете също да избирате от готови опции.

Рафтове

Използвайте добре всеки сантиметър пространство. Поставете рафтове и шкафове за съхранение над дивана. Подредете любимите си книги, вази, фигурки и фотографии, за да ви радват всеки ден.

Сподели: