Не само за красота: ролята на огледалата в интериора на стаите

Съчетайте функционалност и декоративни елементи 

201

Огледалото е един от онези интериорни предмети, които хармонично съчетават функционалност и декор. Полезно е не само ако трябва да оправите косата си или да прецените как стоят новите дънки. Огледалото запълва интериора със светлина, визуално увеличава площта на стаята и изпълнява редица други функции.

11 идеи за огледало в спалнятаНе е задължително огледалото да е на стената

Роля 1: Подобряват ефективността

Например, ако сте оборудвали малка фитнес зала в апартамента си, огледалото за цялата стена не само ще ви помогне да правите упражненията правилно, но и ще ви мотивира.

Огледала за стилни домове10 интересни проекта за огледала

Роля 2: Разтваряне на ненужни елементи

С помощта на огледалото може да скриете несъвършенства в стаята - издатини, колони, ненужни ъгли и т.н.

Роля 3: Увеличава светлината

Ако целта ви е да добавите светлина, лекота и въздушност към стаята, имитация на съществуващ прозорец, където вместо стъкло се използва огледало, би било добро решение.

Правилото за умножение работи не само с естествена светлина - огледалото може да копира всяка част от интериора. И защо не, ако обкръжението е толкова прекрасно и светлината на полилеите е толкова ярка?

Роля 4: Разширяване на пространството

Може би най-важната роля на огледалото в интериора (освен да показва отражението си) е да разшири пространството. Трябва само да го поставите в коридора или спалнята, тъй като стаята за миг се увеличава няколко пъти.

Роля 5: Декорация на стена

Много често огледалото се използва като независим предмет на изкуството и като декоративен елемент. Много е важно да се погрижите за правилните пропорции на всички компоненти. Когато декорирате малки стаи, основният акцент трябва да бъде върху количеството и ефективността на композицията.

Роля 6: Маскира

Може да използвате огледало като артикул с двойна употреба. Например зад него може да поставите просторен шкаф за всякакви тръби, буркани, бутилки. Има и огледала с вградена дъска за гладене - много удобно, ако апартаментът има малко свободно място за съхранение.

Роля 7: Разрушаване на стереотипите

Може да прибегнете до нестандартно решение и да позиционирате огледалото асиметрично, така че едната част да е на стената, а другата на вратата. Ще се получи много оригинално.

 

15 завладяващи дизайна с огледалаМястото на огледалото не е само в коридора
Сподели: