Как да направим таванът да изглежда по – висок

И стаята да изглежда по - голяма 

1589

Ако живеете в жилище с ниски тавани, най-вероятно и при вас има онова чувство на потиснатост и илюзия за „смачкване“ на стаята. За щастие съществуват редица начини, с които може да премахнете това усещане и да превърнете стаята в светло и просторно помещение.

Вижте някои от тях

Ако харесвате винтидж или индустриален стил, греди на тавана създават илюзия за повече пространство.

Светлините на тавана правят стаята по-ниска. Защо не опитате нещо различно. Заложете на вградени светлини отстрани по тавана или помислете за осветителни тела по стените.

Забравете за корнизите, те потискат помещението и го правят по – ниско. Изберете светли тонове и боядисайте тавана и стените в един и същи цвят или поне с близки тонове. Таванът трябва да бъде в по – светлия нюанс. Това дава илюзия за височина.

Предмети, които отразяват светлината могат да бъдат ключови, за да постигнете ефекта на висока стая. В този случай собствениците залагат на таван с лъскав оттенък, който отрязва светлината от големите прозорци.

Вертикалните линии работят чудесно в случай на ниска стая. По – големият контраст между линиите дава и по – драматичен ефект.

Друг трик, който може да използвате, за да направите стаята да изглежда по – голяма е да купите ниски мебели, с които ще създадете илюзия за повече обем с помещението.

Много дизайнери препоръчват вертикалната подредба. Закачете картините по височината на стената. Така ще постигнете илюзия за по – високо помещение.

И в този случа на помощ идва и огледалото. То отразява светлината и прави стаята два пъти по – голяма. Помислете за вариант за свръхголямо огледало, което да облегнете на стената. Така реални ще „уголемите и удължите“ помещението. Евтино, но изключително стилно и лесно решение.

 

Сподели: