10 тапета, които е по – добре да избягвате за дома

С тях само ще навредите на стила у дома

2390

Тапетите, които до скоро се свързваха с миналото и с дома на баба, днес отново се завръщат. Днес те идват с нови цветове, текстури, материи, с много по –високо качество и уникален дизайн. Наред с всички тези забележителни тапети обаче има и такива, които изобщо не е препоръчително да слагате в дома си.

Професионални стилисти от Realtor правят класация на топ 10 на най-грозните тапети, публикувани в социални мрежи. Те са не само реално, но и силно препоръчително да НЕ заимствате от тях при следващия ремонт.

1. Някой ви гледа

Всички тези очи, вторачени във вас...не е ли кошмар

2. Твърде много пасторални мотиви

Може би има място за тях, но на стената и мебелите е твърде много. Заложете на едно място и то да бъде ограничено.

3. Тапети с гербКолкото и патриотично да сте настроени, да сложите герб на тапетите е прекалено.

4. Гора на чудесата или на странностите

Очевидно собствениците на тази баня са имали огромното желание да се потопят сред дървета в средата на гората. Но очевидно доста неуспешно.

5. Тапети на тавана

Този флорален тапет съвсем не е лош, но не и ако го сложите на тавана. И то в банята! Каква ли ще бъде завесата?

6. Еротични тапети

Нека да не звучи консервативно, но представете си реакцията на баба ви, ако ви дойде на гости. Или хилядите въпроси, които ще зададе едно дете при вида им.

7. Леопардов десен

Първо той вече е в миналото. Второ – в банята! На фона на бяла кърпа! Забравете…

8. Объркан стил

Ако си падате по кънтри стила, добре. Но нека да не се разпростира по тавана. А в комбинация с арт произведението на стената. Определено този дизайн няма да бъде мечта и на любителите на бекона.

9. В една страна, преди много години…

Тази приказна гледка е чудесна за през прозореца, но в коридора изглежда доста депресиращо. Особено с ивиците до тавана.

10. Два ужасни тапета

Защо да имате само един ужасен тапет, когато можете да имате два? В един и същи дом, една стая и един до друг. Освен че не съвпадат, видът им е потресаващ. 

Сподели: