Как да направим сивия интериор изключителен

Забравете за скуката при този неутрален цвят  

595

Когато говорим за интериора в сиво, много  хора си представят едноцветна, монотонна и тъжна стая. Но само защото не подозират колко потенциал крие този неутрален цвят. благодарение на изключително широкия диапазон в нюансите – от светло сиво, през гълбово и графит, до тъмно, почти черно, сивият цвят може да бъде най – добрият ви приятел в интериора, стига да знаете как да го комбинирате.

Няколко идеи за дома в жълто и сивоЖълтото дава прекрасен слънчев ефект, докато сивото го балансира

Ето няколко съвета за това, как сивият интериор да не бъде скучен.

1. Играйте с нюанси

Бани в сиво и бялоКогато класиката срещне модерното  

Подборът от правилните комбинации на много нюанси на сивото ще направи интериора многостранен, дори и без използването на други цветове. Например, сиво-бежов тон ще добави комфорт, а сиво-синьо ще се освежи. Изборът е ваш.

2. Оставете да влезе светлината

Избирайки сивото като основен цвят, ще трябва да се погрижите за висококачественото осветление. В помещението трябва да изобилства от естествена светлина, а когато се използва изкуственото осветление, то трябва да бъде внимателно планирано.

3. Заложете на грубите текстури

Визуално интересна комбинация ще бъде светлосив фон, свързан с груби или напълно необработени материали, като камък, тухла или дърво.

4. Добавете метални елементи

Това ще накара сивата основа да блесне в буквалния смисъл. Затова си заслужава да потърсите златни, сребърни, стоманени, бронзови или медни аксесоари.

5. Вдъхнете живот със зеленина и цветя.

Те не само перфектно украсяват, но и добавят свежест. Розите, лилиите, орхидеите...лалетата перфектно допъват сивото пространство и го правят по-изтънчено.

6. Използвайте бежово

Използвайки бежово, сивото става по-топло.

7. Не забравяйте огледалата

Можете да увеличите стаите визуално с помощта на огледала. Това е стар, доказан метод, който работи във всяка стая, включително и в сивата.

8. Направете така, че стаята да заблести

Не само металните части, но и аксесоарите от стъкло, седеф и кристал могат да придадат изтънченост в изисканата сива палитра. С тях интериорът буквално ще блесне.

9. Добавете мек пастел

Комбинацията от сиви тонове с пастелни сини и розови цветове перфектно се вписва в дизайна на спалните и детските стаи, както и за създаването на ефирни „женствени“ интериори. 

10. Смес от сиво, черно и бяло

Класическа комбинация - смес от сиво, черно и бяло изглежда привлекателна. Идеална е за скандинавския стил или минимализъм.

11. Добавете жълти акценти

Колкото и да е странно, но неутрален и прагматичен сив цвят чудесно се смесва с ярко и весело жълто . Те се допълват и балансират помежду си, но все пак слънчевите акценти добавят към сивото топлина и добро настроение.

12. Омекотете студената палитра

Това може да се постигне чрез използването на различен текстил и ще помогне за създаването на уютна и релаксираща атмосфера. Най-добре е да изберете естествени тъкани като лен, коприна, кадифе, памук или вълна.

13. Включете дърво в интериора

Един сигурен начин да се внесе повече живот в сивия интериор е да се разнообрази с естествени текстури, като дърво. Пространството ще стане по-топло, по-малко индустриално и много по-интересно.

14. Добавете „сив прах“

Можете да създадете обстановка за релаксираща и спокойна игра чрез прибягване до сиво-карамелни или сиво-кремави нюанси, които също са известни като "сив прах".

15. Украсете със злато

Комбинацията от сиво и златно е идеална за класическия интериор и техните съвременни интерпретации.

10 от най-добрите цветови комбинации със сивоИзберете най-добрата за вас комбинация
Сподели: