Как да използвате цветовете, за да промените дома си за есента

Тъмно зелено, синьо и лилаво ще бъдат на мода тази есен 

813

Най-ефективният и може би най-лесният начин за промяна на настроението в дадена стая е чрез цвета. Въпреки, че още сме в разгара на лятото, мислите ни все по – често започват да прескачат към есента, а с настъпването на по – хладния сезон веселите нюанси правят място на богатите и топли цветове, които създават уют и усещане за релакс.

Тази година властват тъмно зелени, наситено синьо и бордо нюансите.  Те перфектно се комбинират с меки пастелни цветове, с металните аксесоари и детайли, за да създадат луксозно и романтично усещане.

Ако си падате по тъмно зелената палитра, няма да сбъркате да заложите на нея, защото дълбочината на тоновете донася за топлината и богатството на пространство. Той е идеален за семейната дневна, защото дават усещане за комфорт и уют.

Ако възнамерявате да добавите нови цветове, според наситеността на боята, можете да постигнете фино или силно ниво на интензитета, да изберете да оцветите цялата стена или само половината. Всичко е въпрос на вашите предпочитания ... и смелостта да играете с цвета. За силен ефект боядисайте вратите, прозорците или первазите в цвета на стената или изберете нюанс в същия цветови диапазон. Ако търсите оригинално излъчване, боядисайте вратите и первазите в контрастен бял гланц.

Ако не искате да рискувате с цветове на стените, заложете на възглавници за меката мебел или килим в зелено, синьо или патладжанено лилаво. Тези цветове стоят много добре на дивани в неутрален цвят и може да ги съчетаете с красиви керамични аксесоари.

Тъмните цветове придават дълбочина на помещението, затова не се страхувайте да ги използвате и в малко помещение. Ключът към оформянето на стаята е да осигурите много контраст със светлите цветове. Например, тъмнозеленото и синьото се съчетават идеално със светло синьо и светлозелено, смесено с малко бяло. Бургундско червено върви  чудесно с нюанси на розово и бледо сиво-зелено. Просто добавете по-леката палитра и тя ще ви отведе от зимата до пролетта.

 

Сподели: