Най-големите грешки, които влудяват дизайнерите

Понякога и малките неща могат да променят цялостното излъчване  

5025

След толкова много проекти и години на проектиране и създаване на различни интериорни решения, има някои неща, които дизайнерите забелязват само като прекрачат прага. Защото в желанието си да декорираме и проектираме, често допускаме грешки, които дори не осъзнаваме, но всъщност се оказват решаващи за цялостния вид на дома ни. Вижте някои от тях.

Страхуваме се от ярки цветове

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Повечето хора смятат, че ще се уморят от силните си нюанси, но всъщност един по – ярък нюанс може да подчертае предимствата на стаята, да й придаде дълбочина и стил. Всичко е въпрос на правилно съчетание.

Търсим изкуство, което да съвпада цветово с интериора

Само защото изкуството на стената, в което сте се влюбили, няма същите цветове, които имате в хола си, не означава, че не можете да го купите. Когато нещо ви харесва , просто го вземете, цветовете нямат значение.

Водим се само по модните за момента течения

Ако даден стил в момента е на мода, не означава, че задължително трябва да присъстват във всяка стая у дома. Тенденциите не са ваш приятел винаги, защото в крайна сметка интериорът трябва да разкрива индивидуалността на човек.

Разполагаме неправилно картините

Или твърде високо, или твърде ниско, или прекалено малка…Начинът на закачане на картините не е без значение, затова следвайте основното правило – да са нивото на очите и да не се губят на голямата стена. Ако имате много празно пространство, помислете за комбинацията на няколко малки картини, вместо само на една.

Малък килим

Малкият килим изглежда доста нелепо с голямата стая. Следвайте правилото да влиза под предните крака на меката мебел. Имайте предвид, че с него може да зонирате пространството.

Твърде много отворени рафтове

Колкото повече отворени рафтове има, толкова е по – голяма вероятността да има на показ прекалено много разхвърляни неща. Имайте предвид, че те са колкото удобни толкова и коварни,  защото, за да изглеждат добре трябва да цари безупречен ред.

Претрупваме кухнята с уреди

 

Прекалено многото уреди от неръждаема стомана са красиви, но да податливи на драскотини и вдлъбнатини. Затова помислете за вариант да ги скриете зад рафтове и бъдете умерени като ги излагате на показ.

Създаваме жилищно пространство без лично излъчване

Поставянето на съвършенство над личността често превръща стаята в анонимно и почти хотелско фоайе. Един от най-важните аспекти на домашния дизайн е, без значение колко прости или сложни са интериорите, е идеята за човешкото присъствие. Ако дизайнът не успее да накара хората да се почувстват добре дошли в дома, значи това просто не е той.

Всичко съвпада

Понякога еднаквите мебели могат да направят една стая бездушна и лишена от душа и характер. Намерете време и се опитайте да изберете такива, които се допълват, но и ще създадат хармония и стил.

Голи прозорци

Дори и в най-малката стая, не оставяйте прозореца без завеси. Изберете леки и ефирни материи, които няма да направят стаята да изглежда претрупана, но ще придадат уют и топлина на помещението. 

Сподели: