Най-големите грешки, които влудяват дизайнерите

Понякога и малките неща могат да променят цялостното излъчване  

5423

След толкова много проекти и години на проектиране и създаване на различни интериорни решения, има някои неща, които дизайнерите забелязват само като прекрачат прага. Защото в желанието си да декорираме и проектираме, често допускаме грешки, които дори не осъзнаваме, но всъщност се оказват решаващи за цялостния вид на дома ни. Вижте някои от тях.

Страхуваме се от ярки цветове

Повечето хора смятат, че ще се уморят от силните си нюанси, но всъщност един по – ярък нюанс може да подчертае предимствата на стаята, да й придаде дълбочина и стил. Всичко е въпрос на правилно съчетание.

Търсим изкуство, което да съвпада цветово с интериора

Само защото изкуството на стената, в което сте се влюбили, няма същите цветове, които имате в хола си, не означава, че не можете да го купите. Когато нещо ви харесва , просто го вземете, цветовете нямат значение.

Водим се само по модните за момента течения

Ако даден стил в момента е на мода, не означава, че задължително трябва да присъстват във всяка стая у дома. Тенденциите не са ваш приятел винаги, защото в крайна сметка интериорът трябва да разкрива индивидуалността на човек.

Разполагаме неправилно картините

Или твърде високо, или твърде ниско, или прекалено малка…Начинът на закачане на картините не е без значение, затова следвайте основното правило – да са нивото на очите и да не се губят на голямата стена. Ако имате много празно пространство, помислете за комбинацията на няколко малки картини, вместо само на една.

Малък килим

Малкият килим изглежда доста нелепо с голямата стая. Следвайте правилото да влиза под предните крака на меката мебел. Имайте предвид, че с него може да зонирате пространството.

Твърде много отворени рафтове

Колкото повече отворени рафтове има, толкова е по – голяма вероятността да има на показ прекалено много разхвърляни неща. Имайте предвид, че те са колкото удобни толкова и коварни,  защото, за да изглеждат добре трябва да цари безупречен ред.

Претрупваме кухнята с уреди

 

Прекалено многото уреди от неръждаема стомана са красиви, но да податливи на драскотини и вдлъбнатини. Затова помислете за вариант да ги скриете зад рафтове и бъдете умерени като ги излагате на показ.

Създаваме жилищно пространство без лично излъчване

Поставянето на съвършенство над личността често превръща стаята в анонимно и почти хотелско фоайе. Един от най-важните аспекти на домашния дизайн е, без значение колко прости или сложни са интериорите, е идеята за човешкото присъствие. Ако дизайнът не успее да накара хората да се почувстват добре дошли в дома, значи това просто не е той.

Всичко съвпада

Понякога еднаквите мебели могат да направят една стая бездушна и лишена от душа и характер. Намерете време и се опитайте да изберете такива, които се допълват, но и ще създадат хармония и стил.

Голи прозорци

Дори и в най-малката стая, не оставяйте прозореца без завеси. Изберете леки и ефирни материи, които няма да направят стаята да изглежда претрупана, но ще придадат уют и топлина на помещението. 

Сподели: