Как да изберем интериорна врата за дома?

Както в България, така и в Европа, доминиращи са белите врати

903

Бюджет, външен вид и функционалност. Това са трите най-важни фактора, които са определящи когато търсим интериорна врата за дома, коментира Борис Главчовски, управител на Hörmann България.

Когато търсите врата за своя дом трябва да следите за здравината на платното, за да не се усуква във времето, подчертава експертът. Следващото изключително важно нещо е повърхността, тя трябва да е възможно най-устойчива -  да не се драска и цапа, и не на последно място, здрава касата. Избирайки вашата интериорна врата внимавайте връзките на отделните й елементи – хоризонтали и вертикали да са направени така, че след използване за известно време да не се забелязват съответните луфтове и да не се стига до скърцане или до невъзможност за затваряне на вратата.

Един от най – често задаваните въпроси, търсейки врата е нейната сигурност. Според законодателството има няколко степени  на сигурност – от RC1 до RC 5. Истината е, че непреодолими врати няма, но има врати, които са по-добре защитени. Въпрос на личен избор е колко средства бихме отделили, за да закупим съответния клас врата.

Наред със стандартните, от Hörmann предлагат решения и опции за интериорни врати и за малкото жилище -  плъзгащите модели. Те са изключително интересни, защото пестят място и дори не се забелязва, че там има врата. Експертът съветват да търсим такива с много здрав механизъм, за да не се случи така че във времето вратата да остане блокирана в нишата и да се налага да чупим стената.

Ето кои са и трите стъпки, по които да изберем идеалната интериорна врата:

-        Определете бюджет;

-        Изберете такава, която да съответства на дизайна, който сме определили за жилището си;

-        Мислете за функционалността, т.е. възможността да използвате вратата дълго време. Тя се определя от материалите, които са вложени в нея.

Сподели: