Как да аранжираме етажерките като стилисти

Вижте тънкостите при декорацията

3202

Домът е повече от маса, диван и няколко стола. Той е снимките в рамки, картините, които крият емоции и спомените, които подреждаме на библиотеката, на малкото шкафче или помощната масичка.

Някои стаи ни карат да се чувстваме добре само като ги прекрачим. Тайната за това се крие в няколко стъпки – слънчева светлина, пространство и хармонично разположение на снимки, произведение на изкуството и декорации. Но как да ги съчетаем, за да разкрият  те истинския си потенциал?

Ето какво съветват стилистите:

Не искате да вкарвате носталгия в дома, нали? Затова изберете един, най-много два предмета, които да са акцент. След това всеки от тях трябва да има връзка с друг предмет, да се комбинира по цветове и форми, за да не се получи чувство на претрупаност.

Най-голямата грешка за декораторите е мястото, което декорирате да бъде прашно, мръсно и депресиращо. Затова когато подредите предметите, минете с парцал или пера за прах и вижте дали те са достатъчно устойчиви, т.е да не ви се наложи да ги събирате и преподреждате. Основното чистене трябва дабъде веднъж в месеца, но е важно при ежедневното чистене да си осигурите достатъчно комфорт и лекота.

 

Не бъдете фалшиви. Ако нещо не ви харесва, не го слагайте само защото е модерно.

Не смесвайте стилове и епохи. Оставете предметите да разкажат историята.

Смесвайте формите – забавно е.

Махнете всички излишни мали предмети – размествайте докато намерите вашия стил.

 

Сподели: