Лесни и уютни идеи за скандинавски интериорен дизайн

Лесни и уютни идеи за скандинавски интериорен дизайн

Сканди интериорът е популярен у нас от много години. Отразява простота, функционалност, комфорт, връзка с природата. За много хора обаче това обзавеждане се смята за непосилно или прекалено скъпо. Истината е, че с прости идеи може да постигнете забележителен резултат.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайн

Кухнята често се превръща в място, затрупано с множество излишни неща, а резултатът е пълна бъркотия. Един от начинит...

04/01/2017

Идея 1: Добавете ярки елементи към семплия интериор

Скандинавският интериор е свързан със светли нюанси, особено бяло и сиво. Тази цветова палитра е чудесен фон за останалата част от декора, но декорирането на целия апартамент в светли цветове не е най-добрата идея. За да не изглежда интериорът скучен, не забравяйте да добавите ярки акценти - пердета, килим, плочки на кухненския гръб, плакати, кашпи със стайни цветя. Ще се получи свежо и вдъхновяващо по летен начин!

Как да постигнем скандинавски стил с малък бюджет

Много хора харесват онзи неповторим чар и хармония, който придава скандинавския интериорен стил. Изчистени форми, неу...

17/05/2018

Идея 2: Използвайте текстил

По-точно не е така - използвайте много текстил. Заложете на голям брой килими, одеяла, покривки за легла, декоративни възглавници, завеси. Всички тези неща са предназначени да направят атмосферата по-камерна и уютна, да добавят нотка топлина и индивидуалност към нея.

Идея 3: Дайте предпочитание на естествените нюанси и материали

Жителите на скандинавските страни държат на устойчивостта, така че не е изненадващо, че трябва да има естествени материали и нюанси. Холни маси от ратан, плетени абажури, дървени маси и столове, пуфове и кошници от бананови влакна.

Идея 4: Съсредоточете се върху функционалността и простотата

Скандинавците не обичат да усложняват нещата. Сложни форми, груби материали, изобилие от разнообразен декор, претрупан интериор - всичко това е необичайно за домовете им. Жителите на северните страни предпочитат прости форми и линии. Ако плочките са класически квадратни или правоъгълни, ако обковът е неутрален, без излишни детайли, ако мебелите са стандартни, без извити рамена и крака, както и монограми по цялата повърхност.

Идея 5: Проектирайте зона за отдих

Може да бъде дори малък ъгъл в стаята, основното е, че изпълнява възложените му задължения - осигурява качествена почивка. Изберете удобен стол, подова лампа и масичка за кафе. Уютно допълнение ще бъде плетено одеяло, пуф или няколко възглавници. Идеално е, ако можете да инсталирате тясна стойка до стола или да окачите няколко рафта за книги.

Идея 6: Добавете флорални мотиви към декора

Не толкова отдавна скандинавският стил се характеризира с монохромност и минимализъм. Но сега тези техники са избледнели на заден план, така че е все по-малко възможно да се срещнат неутрални бели стени. По-популярните решения са сложни декоративни техники и оригинален, изразителен декор. Хармонично допълнение към интериора е флорална тема, която никога не излиза от мода. Тя може да бъде въплътена в шарки върху спално бельо или завеси, орнаменти върху съдове, изображения на листа и цветя в картини и тапети.

Идея 7: Декорирайте стени и хоризонтални повърхности

Скандинавският интериор помага да се създаде усещане за комфорт и обитаемо пространство в къщата. За разлика от минимализма, който не позволява наличието на ненужни вещи и затова изглежда твърде студено, скандинавският стил насърчава изразяването на индивидуалност. Керамични съдове, свещници, вази, статуетки, огледала, плакати, плетени и дървени декоративни елементи могат да се появят навсякъде, дори в банята или в коридора. И навсякъде тези детайли изглеждат подходящи

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...