Къде да скриете парите си у дома

Десет необичайни места за тази цел

23450

Не всеки човек иска да държи парите си в банка. Особено при наличието на такси за транзакция, управление и ниски лихви. Затова хората от древни времена са се научили да държат парите си у дома. Разбира се, на необичайни места!

Ето списък с тези тайни местоположения:

10. В непотребна кутия за обувки

Че кой би заподозрял, че сред купищата кутии с обувки точно тази съдържа вашите спестявания?

Трикът е да знаете категорично коя е кутията, за да не ви се налага и на вас да преравяте всичко. Можете да създадете кодова система. Така дори ще знаете и в коя кутия кой точно чифт държите.

9. Под голям килим

В наши дни някои хора не използват килими, но ако вие използвате, тогава давайте смело. Разбира се, не предпочитайте онази част от пътеката в коридора, например, която е най-близо до вратата. При мокро време навън може да увредите спестяванията си.

Добрите домакини редовно почистват подовите повърхности. Затова ако сте мъж и не сте разяснили на жена си какво има под килима, препоръчваме ви да изберете някое друго необичайно място.

Задължително сложете парите в плик! Така ще предпазите банкнотите от вода, прах и претъркване.

8. В плюшена играчка

Плюшените мечета и други подобни играчки са идеални за съхранение на спестени пари. Мястото не е много голямо, но ако уедрите парите, ще е напълно достатъчно.

Най-хубавото в криенето на пари в плюшено мече е, че нямате повод да се страхувате, че някой възрастен ще посегне към него.

Плюшеното мече определено е едно от най-готините места за криене на пари.

7. Във вътрешността на непрозрачна ваза

Вазите за цветя са идеални не само за естетическа наслада, но и за финансова каса.

Като декорация в интериора кой би се досетил да погледне вътре в нея?

Преди да я превърнете във вашето лично скривалище за пари, уверете се, че не е прозрачна!

6. Тайно джобче в често използвана дреха

И мъжете, и жените разполагат с дрехи като палта, якета, панталони и т.н. Някои от тях носят ежедневно, а други застояват в гардероба и рядко влизат в употреба.

Можете да използвате непотребна вещ като гореописаните заради удобните джобове. Слагайте вътре парите и задължително затваряйте с цип. Ако имате от якетата с тайни джобове, още по-добре.

5. Във вътрешността на кутията на компютъра

Според експерти това е едно от най-препоръчителните необичайни места за криене на пари.

Ако само вие работите с настолния компютър у дома, можете преспокойно да го завземете изцяло, превръщайки кутията в тайно място за пари.

4. В стенния часовник

Чували ли сте израза "времето е пари"? Е, този начин на криене на пари е много близо до истината.

Стенният часовник обикновено е досадна вещ, в смисъл, че никой не иска да го мърда от мястото му. Освен това, при наличието на смартфон в ръка, потребността от информиране чрез поглеждане към стената е някак излишно.

Освен това никой вече не наглася стенния часовник като будилник. Не се сещаме за нито един повод някой да посмее да пипне този часовник.

3. В рамките на картини

Обикновено този сценарий го има във филмите. Изпробвайте го и вие. Никой няма да повярва, че зад гоблена на прабаба има стотачки...

2. Под матрака на леглото

Матракът е традиционно място за криене на пари в една къща. Той е толкова тежък, че само най-якият в къщата може да го повдигне - т.е. таткото. Но ако имате съпруга, която съвсем спокойно се справя с тази процедура, избягвайте матрака.

Ако все пак можете да скриете парите под леглото си, това е още един повод да обичате да се излежавате върху него. Не стига, че е приятно и топличко под завивката, а и парите са на сигурно!

1. Във вътрешността на дръжката на вратата

Интересно решение и едновременно с това практично. Никой няма да се досети, че парите са там. Ще пипне - да, но и през ум няма да му мине, че е бил толкова близо до съкровището ви.

Сподели: