Къде да поставите дивана

Къде да поставите дивана

Близо до прозореца? В ъгъла? Или може би в центъра на стаята? За да не се задушавате повече с тези въпроси, събрахме няколко варианта за разположение на дивана, сред които ще намерите най-подходящия за вашата всекидневна.

Какво говори твоят диван за теб

Диванът като кристална топка. Стои в хола ви и разкрива точно същността ви.Кой няма диван? Нали трябва да има къде да...

19/10/2015

Обратно към стената

Прибирането на дивана към стената е най-разпространеното и практично решение, което е подходящо както за малки, така и за по-просторни холове. Диванът, разположен по този начин, не заема много място и ви позволява да видите цялата стая, което е много удобно, ако холът е комбиниран с трапезарията.

Диван, с който няма да скучаете

Представете си диван, който се превръща в стол, кресло, легло…..или в каквото предпочитате. Ако смятате, че ня...

23/05/2016

 

Два дивана един срещу друг

На първо място, преценете размера на хола. Ако в хола няма достатъчно място за втори диван, той може да бъде заменен с чифт фотьойли. Въпреки това, ако зоната позволява, поставете диваните в центъра на стаята, като по този начин ограничите зоната за сядане.

 

В центъра на стаята

Често животът в хола се върти около дивана. Така че защо не го превърнете в главната звезда, като го поставите в центъра на стаята? В допълнение, такова решение ще помогне да се зонира пространството, ако холът е комбиниран с кухня или трапезария.

 

С гръб към входа

В малки апартаменти без отделно антре, диван, разположен с гръб към вратата, ще ви помогне да разграничите входа и жилищните помещения. За такива цели е по-добре да изберете големи модели с висок гръб. За да определите място за почивка в студио апартамент, допълнете дивана с масичка за кафе и килим.

Ъглов диван в центъра на хола

Ъгловият диван е идеален за големи холове, комбинирани с кухня, трапезария и други функционални зони. L-образната му форма ще помогне да се определи пространството. В допълнение, модулните дивани ви позволяват да промените местоположението на ъгловата част, ако е необходимо.

С гръб към прозореца

Като поставите дивана с гръб към прозореца, можете да се насладите на топлината на слънцето и гледката към изпълнената със светлина всекидневна. Въпреки това, когато избирате мебели, трябва да вземете предвид височината на облегалката, така че да не пречи на отварянето на прозорците.

В ъгъла на стаята

Диван, поставен в ъгъла, ще изглежда органично както в голяма всекидневна, където можете да организирате няколко функционални зони, така и в много малка. Тази подредба помага да се оптимизира пространството в хола и да се създаде уютна атмосфера.

 

 

10 идеи да декорирате белия диван

Светлият неутрален цвят на дивана може да бъде отправна точка за различен вид комбинации с възглавници. Вижте предлож...

06/06/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...