Хитри начини за повторна употреба на празните кутии от кафе

С множество приложения в целия дом 

445

Много от нас обичат кафе. А ако сте сред тези, които си купуват в кутия, със сигурност имате поне няколко празни у дома. Но вместо да се чудите какво да ги правите и в крайна сметка да свършат в кофата, вижте няколко опции за тяхната втора употреба. Знаете колко харесваме всички проекти с рециклиране и идеята да превърнем старите вещи в нещо ново и красиво

Вижте някои хитри приложения на картонената кутияНеобикновени предмети от обикновената кутия

Но първо малко факти – обикновено се срещат два вида кутии за кафе: алуминиеви и пластмасови. Реално може да използвате и двата вида, но имайте предвид, че металните кутии ще ръждясват, ако бъдат изложени на влага.

Персонална опаковка за подаръци

Идеи за рециклирана кутия от пицаНяма да повярвате колко много неща може да сътворите

Това е чудесен вариант както за годни за консумация, така и за неядливи подаръци. Твърдите страни на кутията ще защитят съдържанието, а капакът запечатва всичко хубаво и плътно. Покрийте външната страна на кутията с опаковъчна хартия или ярък слой от спрей боя. Можете също така да залепите снимки и цветни шарки и да създадете персонализиран колаж. След като вашата кутия е украсена, пуснете подаръка вътре, сложете капака и сте готови!

Кошче за кухненския компост

Ако  имате градина, знаете, че компостирането е от съществено значение за градината. Но обикновено, ако нямаме под ръка място за този тип отпадъци, просто ги слагаме в обшия кош. Празна кутия от кафе е идеална за събиране на всички подходящи хранителни остатъци – обелки от ябълки или банани, картофени обелки, домати, краставици...

Капакът ще помогне да не се разпространяват миризми или да привлечете плодови мухи.

Кутия за моливи

Кутиите от кафе са чудесни за съхранение на всичко - от сушен боб до кубчета лего. Те могат да се използват в гаража за пирони и винтове или в работилницата за бои и моливи. Възможностите са безкрайни, а размерът на тези кутии са идеалният размер за всички онези малки предмети, които събираме и искаме да бъдат под ръка.

Тенекиени фенери

Съберете няколко метални кутии за кафе и ги използвайте, за да направите фенери за задния двор. Те са страхотни за партита, но достатъчно здрави, за да издържат и на ежедневна употреба. Съберете метални кутии с различни размери и създайте неповторима атмосфера в двора или на терасата.

Кофичка за боя

Ако ви трябва съд, в който да отлеете малко количество боя за дребен ремонт или проект – ето решението, изсипете в кутия от кафе. Така няма да се налага да носите голямата кофа, ако трябва само да освежите част от някоя стена или да боядисате шкаф. Ако от голямата кофа остане малко количество – също може да го държите тук, само не забравяйте да отбележите номера и цвета на боята.

Те са и решение, ако трябва да направите сапунен разтвор, за да почистите нещо дребно, както и да потопите четките за боя. Капакът помага да не се разлее течността, както и за по – компактно съхранение.

7 неща, които може да направите от кутия за обувки Рециклирайте!
Сподели: