Как да използвате флорални тапети в интериора

Те създават различно излъчване

214

Искате да освежите интериора, да го направите ярък и оригинален? За това ще ви помогнат тапети с флорален елемент. А как да ги използвате правилно в интериора, ще разберете от следващите редове.

Най-красивите фототапетиНе, тапетите за стени не са изчезнали – дори са станали по-красиви и живописни

Тапетите с флорални орнаменти са в основата на английския и френския интериор. Те са подходящи за всеки интериор, дори и за т.нар. „мъжки стаи“.

Да декорираме дома с тапетиПродайте индивидуалност на помещението 

При ниски тавани се препоръчва да не се използват тапети с голям модел, тъй като това визуално ще намали и без това малката височина. Използването на щампа с много на брой малки цветове също е неоправдано решение, ако интериорът вече е пълен с детайли. Малките рисунки привличат вниманието и съзнанието ще бъде заето да изучава и разглежда орнаменти и тънкости на шарките, вместо да се отпусне и почива. Затова внимавайте в коя стая слагате подобни тапети.

Мнозина се страхуват, че флоралните тапети ще се превърнат в твърде ярък акцент. Това може да се избегне с два прости трика:

- тапетът може да бъде балансиран с обикновен текстил;

- флорални тапети можете да залепите върху всяка една стена, върху която искате да наблегнете (например зад таблата на леглото), а останалата част от стената да направите обикновена.

Понякога необичаен голям принт може да промени настроението на целия интериор. Ако не се страхувате от смели комбинации, заложете на различни флорални щампи от една и съща колекция, които могат да се различават по нюанси и размер, но имат някакъв повтарящ се мотив.Хитри начини да декорираме с тапетиНови и интересни приложения
Сподели: