Да прикрием хладилника

Опции, за които може би не подозирахте  

1093

Хладилникът е един от задължителните за кухнята уреди. Ако не обичате да готвите и може да се лишите от голяма печка или котлони, то няма как да пренебрегнете хладилника, най – малкото, защото тук ще изстудявате храна, напитки, ще приберете остатъците от вечерята…Понякога обаче той не се вписва твърде в кухнята. Дали заради стила, или поради ограничената площ, а може би просто защото не ви харесва външния му вид.

Кои храни да държим далеч от хладилника?Кои зеленчуци смятате, че съхранявате там, а всъщност правите точно обратното? 

Ето няколко идеи за това, къде може да „скриете“ хладилника.

Извадете го от кухнята

4 основни правила при покупка на хладилникИнвестиията е за дълго време, затова не се колебайтет да инвестирате в качествени уреди 

Изнесете уреда от стаята и го сложете на остъклената тераса, в коридора или в друга стая. Само обърнете внимание на шума, дали няма да пречи и доколко удобно ще бъде разположението му, за да вадите продукти оттам.

По – малък хладилник

Ако живеете сами и не се задържате много у дома, може помислите за вариант за по – малък хладилник. Така не само ще спестите място, но и ще може да сложите допълнителен уред в кухнята, ако сега няма място за него. Освен това малкият хладилник е подходящ да го сложите дори и в спалнята. Въпрос на избор и предпочитания.

Скрийте го в шкафа

Ако нямате възможност за вграден хладилник, защо не сложите наличния в шкаф? Ако сте с модерен стил в кухнята, може да внесете контраст с винтидж мебел. Или да „жертвате“ един от шкафовете и да го скриете там. Вариант е да ползвате и параван с плъзгащи се врати.

Маскирайте го

Ако горните опции не са подходящи за вас, помислете как може да прикриете хладилника. Вариант е да го обрисувате или да го облепите с детски картини, снимки, записки. Гледайте на него като на арт пространство, на което може да се развихрите.

 

Направете произведение на изкуството от него

Украсете хладилника, така че той да изглежда като произведение на изкуството. Можете да го направите сами, или да използвате магнитни панели с ефекти. Така че хладилникът ще преобрази стаята и ще зададе тема в кухнята – например Прованс или мегаполис.

6 трика, които ще поддържат хладилника организиранВече няма да имате извинение за неподредения хладилник  
Сподели: