Бързо решение на проблема с малкия коридор

9 начина да промените малкото пространство  

395

Проектиране на коридор може да бъде трудна задача, но ако вашият е по-малък от средното, ще се наложи да извадите торбата с трикове, за да организирате пространството.

13 идеи за дизайн на коридораДизайн, който впечатлява  

И ако не разполагате с такива, ние сме ви подготвили няколко.

1. Тесни и високи шкафове за съхранение

Идеи за тапети в коридора, които впечатляватМодерен поглед към антрето

Тесните шкафове за съхранение са чудесни за тесни коридори, а по – ниските мебели може да използвате и като плот, на който д държите купички с дребни вещи.

2. Създайте пространство с отворен план

Ако премахнете стената между коридора и стаята, ще създадете усещане за по - голямо помещение, като същевременно  ще имате пространство на стената за съхранение на палто и обувки. 

3. Мислете за многоцелева функция и форма

Само защото имате малък коридор, не означава, че трябва да му липсва характер. Оцветете стена като черна дъска, за да имате място за съобщения и записки. Използвайте пространството над вратите, за да закачате рафтове за книги, или помислете за комбинация от куки и рафтове за повече опции за съхранение.

4. Пейка с място за съхранение

Ако има възможност, сложете малка пейка, под която може да подредите обувки или да сложите кутии с дребни вещи.

5. Плъзгащи се врати

За разлика от стандартната врата, плъзгащата се заема малко повече място, но за сметка на това няма да ви трябва пространство за отварянето. Освен това е супер стилна и модерна.

6. Изберете съхранение, което отговаря на вашето пространство (и нужди)

Превърнете коридора в гостоприемен вход с многофункционалните модулни мебели, които могат да бъдат персонализирани, за да работят за наличното пространство.

7. Създайте усещане за пространство с огромни огледала

Огледалата в тесни помещения са особено ефективни, което прави пространството почти два пъти по-голямо. Ако има опция, сложете го по цялата стена.

8. Изберете правилната настилка

За малкия коридор изберете настилки с геометричен дизайн. Ако сложите с диагонален модел - или поставите плочките по диагонал, ще излъжете окото и едно тясно пространство ще изглежда по-широко, отколкото в действителност е.

9. Не пренебрегвайте доброто осветление

Доброто осветление е ключово за малкия коридор. Изберете комбинация от типове осветителни тела, за да направите пространството по – удобно за ползване и да увеличите визуално мястото.

20+ идеи за декорация в коридораИ за най-малкото помещение има решение  
Сподели: