9 навика на хората, които никога не чистят

9 навика на хората, които никога не чистят

Завиждате ли на хората, които живеят в безупречни домове? И не се нуждаят от домашна помощница, за да бъде всичко безупречно и винаги подредено. Тайната е, че те  имат навици, които им помагат да поддържат перфектния ред. Вижте някои от тях.

Прибират дрехите си всяка вечер

След като сте облекли пижамата, може би се изкушавате да хвърлите дрехите си на пода или стола. Не падайте в този капан. Отнема само няколко секунди, за да ги приберете или сложите за пране. Така няма да прекарате повече време в подреждане и събиране на разпилени чорапи.

 

Нямат излишни неща

Защо да ви десет комплекта чаршафи или пет рендета за сирене? Ако нямате нужда от нещо- махнете го. Така ще имате и много повече пространство.

Държат минимум хартиени сметки

Много лесно е да хвърлим купчината нежелана поща, менюта или старите вестници по масите.  Създайте си система за събиране и съхранявайте само важните документи, а хвърлете останалите.

Забърсват всяка повърхност след като я ползват

Нека бъде честни, по – малкото мазнина се чисти по – лесно. Петна, загар и плесен със сигурност не правят добро впечатление у дома.

Нямат легло, затрупано с прекалено много неща

Разбира се, че е добре да имате някоя декоративна възглавница и одеяло, но всичко трябва да е в минимални количества. Колкото по-малко работа имаме сутрин докато оправяме леглото, толкова по – добре.

Прибират палтата и обувките

Обикновено на входа има купчини обувки и палта, просто хвърлени на шкафа или пейката. Сложете обувките в гардероба или поставете шкаф за обувки до вратата. А след като свалите платото, окачете го на закачалката.

Никога не оставят застояла храна  

По – добре пригответе няколко бързи ястия през седмицата, отколкото 15 в края на седмицата, които няма да изядете.

Прибират нещата откъдето са ги взели

Ако направите това няма да ви се налага да прехвърляте DVD -та, списания, книги и играчки. И ще си спестите паниката за екстремно почистване преди гостите да дойдат.

Почистват редовно праха

След няколко минути на бърсане на праха или прахосмукачка поне 2-3 пъти в седмицата ще ви спести основно почистване през уикенда.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...