8 от най – ефективните дизайнерски трикове за малкото жилище

Защото интериорните дизайнери знаят най-добре 

2859

Ако се налага да обзавеждате и декорирате малко жилище, най – добре знаете за всички трудности и предизвикателства, пред които ще бъдете поставени. Но за щастие дизайнерите са винаги готови на помощ и ще ни дадат хитри съвети как да се справим. Ето няколко лесни трика, които ще са ви от полза.

1. Сложете мебелите си на "диета"

Мебелите с тънки крака и силуети са елегантен избор за тесни пространства. Все пак внимавайте да не са твърде малки и да изглеждат незначителни.

2. Използвайте отразяващи повърхности

Една малка стая ще изглежда много по – просторна визуално, ако в нея има повече прозрачни мебели или такива с отразяващи повърхности, като тази огледална маса и кристална лампа.

3. Поставете плочките по диагонал

Интериорният дизайнер Ерик Парас визуално разширява площта на банята като поставя на шахматните плочки по диагонала.

4. Изберете лека, неутрална палитра

Неутралната монохромна палитра е най – доброто решение, за да изглежда пространството въздушно и светло.

5. Или тъмна и монохромна

Малката стая може да се възползва и от по-тъмен или по-смел цвят, когато се използва по монохромен начин, както се вижда в тази свежа стая.

6. Оформление в стил капсула

За да запазят площта на този апартамент с площ от 40 квадратни метра, дизайнерите залагат на оформление на спалнята тип "капсула", с две легла, които се опират едно до друго, но и разделени с платнен екран за усамотение.

 7. Заложете на конзола

Ако ограниченото подово пространство не ви позволява да сложите маса във входното фоайе, сложете дъска - конзола на стената.

8. Създайте акцент на малкия коридор

Един балкон, дори и най-малкият, не бива да се пренебрегва. Ако е добре оформен, той може да се превърне и в допълнителна "стая".

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: