Те са задължителна част в строителството на всяка сграда

Качествените материали са основата на всяка къща

1397

Производството на строителни материали от глина в Лесковац и Южна Сърбия е толкова старо, колкото и присъствието на човешките общности в тази област. Изобилието от качествена суровина е използвано още от строителите на древните империи, което се вижда от многобройните паметници на архитектурата в Южна Сърбия. 

През 1911 година в Лесковац е построена фабрика за производство на керамични керемиди и така са положени основите на съвременното производство на глинени изделия. След края на Втората световна война фабриката става обществена собственост - "Промишлено предприятие за керемиди и тухли Победа", а нейните продукти печелят популярност в цяла бивша Югославия.  От 2005 година до днес бизнес системата "Моником" от Ниш поема четири фабрики за производство на строителни материали от глина, с което започва нова ера в развитието на фабриката, характеризираща се с мащабни и всеобхватни инвестиции във всички области на бизнеса - модернизация на оборудването и технологиите, изграждане на нови халета и цехове, разширяване на продуктовата гама и нова организация на работата, ангажиране на млади, образовани и амбициозни хора, инвестиране в маркетинга и създаване на марка "Младост".Днес "Младост" е модерна и съвременна компания и добре позната търговска марка - синоним за качествени и надеждни керамични керемиди и строителни блокове за зидария и подови конструкции, намерили път до голям брой доволни клиенти, а продуктите й са сред най-търсените както в Сърбия и Косово, така и на външните пазари - в България, Македония, Румъния, Албания, Русия и Полша.

Керемиди "Младост"

За производството на керемиди се използва смес на две глини, които, благодарение на взаимното им допълване, е намерено идеалното съотношение, осигуряващо високо качество на продуктите. Тези покривни покрития са екологични, производството не замърсява околната среда, а след използването им се рециклират.

Продуктите се отличават с устойчивост при експлоатиране за дълъг период от време; гъвкавост при монтажа; висока якост на огъване и устойчивост на студ. За гарантиране на пълна функционалност на покрива се предлагат специални керамични и некерамични покривни аксесоари. 

Всички продукти керемиди "Младост" са изпитани и сертифицирани от местни и ЕС-институти, със CE маркировка и имат 33 години гаранция.

В сравнение с други зидарски материали, керамичните блоковете имат редица предимства, които ги правят изключително търсени в съвременното строителство. Те са с висока якост на натиск, осигуряваща висока товароносимост на стените, следователно гарантират безопасен монтаж на тежки елементи на мебели и домакински уреди; имат добра звукоизолация и топлоизолация, и са устойчиви на високи температури.

Тухли "Младост"

В съответствие с актуалните стандарти за енергийна ефективност, защита на околната среда и изискванията на модерното строителство, "Младост" разработи и ново поколение зидарски блокове с голям формат - енергийни блокове. Те са предназначени за енергийно ефективни сгради, спестяват енергия в обектите, като регулират микроклимата в тях и намаляват разходите за консумираното електричество. Освен това се отличават с по-добра звукова изолация и осигуряват по-добра стабилност на сградите. 

Сподели: