8 идеи за сгъваеми маси

За да има повече място и за по-лесна организация

605

В един идеален свят всички щяхме да живеем в просторни и широки жилища, с  място за всичко. Но в действителност не всички апартаменти са големи и в този случай трябва да помислим за правилното оформление на пространството. Трябва да съобразим всички мебели, тяхната форма и доколко подходящи са те за дадена стая. Ето защо днес решихме да се спрем на една мебел, без която няма как да си представим дома и която по един или друг начин заема доста място – масата. Вижте няколко идеи за компактната маса, която може да я поставите на балкона, в спалнята, банята, коридора и дори в кухнята.

Трансформираща се масаБлагодарение на двете разгъващи се крила, масата става дълга повече от 13 метра когато има нужда.  

1. Идеална зона за сядане на балкона

Сгъваеми мебели за малки жилищаОптималното използване на пространството се превръща в необходимост, когато става въпрос за малки домове

Големите и тежки мебели на балкона не са подходящи, но сгъваемата / падаща маса пасва идеално. Тя може да бъде направена от парче плот за маса, пластмаса, дърво или друг достатъчно здрав материал. С помощта на такива мебели всяко ограничено пространство става по-просторно и функционално, а в същото време изглежда по-стилно и модерно.

2. Удобно място за любимите ви хобита

Много хобита изискват повече площ за работа. За да се чувствате комфортно, най-добрият вариант за вас е да направите сгъваема маса с добро осветление. В близост можете да поставите малки рафтове или компактен шкаф, в който да подредите всички неща, необходими за хобито и инструменти.

3. Работен плот

Тази идея е особено актуална за апартаменти, в които не е възможно да се оборудва офис кът. Сгъваемата маса няма да заема много място, дори ако е разположена в някой ъгъл на апартамента. Работната зона може да бъде обособена на балкона, в спалнята или дори в трапезарията. Отделно можете да направите рафтове или отделения за съхранение.

4. Сгъваема маса в кухнята

Ръчно изработената маса ще се впише идеално във всеки интериор. Може да изберете всякаква форма, размер и цвят. Сгъваема маса в кухнята може да се използва като зона за хранене, като допълнително място за готвене, като зона за отдих или като временен рафт. Може да се постави близо до прозорец, до мебели или близо до стена - във всеки случай ще бъде удобна и функционална. 

5. Място за четене

Сгъваемата маса е много подходяща за любителите на четенето в тиха, приятна обстановка. Можете да поставите лампа или чаша чай върху нея и спокойно да прочетете любимата си книга до прозореца.

6. Уютно място за дете

Сгъваемата маса е добро решение за детска стая. Когато се разгъва, тя е удобна и функционална зона за уроци, рисуване, четене и други занимания в развитието, а когато е сгъната, не пречи на игрите.

7. Допълнително място в гаража

С помощта на сгъваема маса в гаража можете да си осигурите работно място, което да се трансформира по всяко време. Масата може да се използва за ремонт на оборудване.

8. Малка маса - тоалетка

Всяка жена се нуждае от свободно пространство за лични вещи. Ето защо сгъваема маса на всяко удобно място в апартамента ще ви помогне да създадете уникален „женски кът за красота“. Малки рафтове и огледало ще помогнат за допълването му.

 

Сгъваем апартамент Yo! HomeВсяко жилище може да стане голямо с такъв проект
Сподели: