7 трика на професионалистите за винаги чист дом

7 трика на професионалистите за винаги чист дом
Източник: unsplash.com

Ако трябва да преведете дома си в чист вид за много кратко време заради идващи неочаквано гости, ви предлагаме триковете на професионалистите.

8 стъпки към по-чист и подреден дом

Чистият дом има редица предимства – по - позитивно мислене, по - щастлив дом, повече наслада със семейството и ...

11/05/2016

Експертите съветват да мислим в посока как да направим дома уютен, а не перфектен и  препоръчва да се даде приоритет на почистването на банята и кухнята, тъй като това ще бъдат основните пространства, в които гостите ще бъдат.

Ето кои са критичните точки, към които да се насочите

Хитри идеи за подредба на гардероба

Едно от най-разхвърляните места в дома ни е…гардеробът. Колкото и да се стараем да го държим подреден и органи...

12/01/2017

Банята

Вашият гост(и) повече от вероятно ще трябва да посети банята в даден момент, така че ще искате да сте сигурни, че една от тоалетните в дома ви е представителна и готова за употреба.

Отдайте повече внимание на мивката и тоалетната, избършете всяка от тях. Уверете се, че имате окачени свежи кърпи и достатъчно тоалетни принадлежности (сапун, тоалетна хартия и т.н.), които гостите ви могат да използват. За да придадете на банята си прилив на свежест, запалете любимата си свещ или пуснете дифузер.

Кухнята

Отново, сега не е моментът за цялостно почистване, но е добре да приведете кухнята си в най-представителното й състояние в движение.

Уверете се, че няма мръсни съдове в мивката, изхвърлете всички боклуци и избършете плотовете. В крайна сметка никой не иска да бъде посрещнат от препълнена кофа за боклук или лепкави плотове.

Бързо разчистете коридора

Входът наистина прави силно първо впечатление , така че отделете малко време, за да приберете раници, обувки и други предмети, които може да стоят точно до входната врата.

Задайте стратегически осветлението

Правилното осветление може да направи чудеса и да направи пространството да изглежда по-чисто. Добре е да включите горните светлини и лампите, за да сте сигурни, че домът ви изглежда възможно най-подреден.

Съсредоточете се върху аромата

Къщата, която мирише добре, винаги има усещане за чистота и това е лесно решение. Освежете въздуха, като отворите прозорец, запалите ароматизирана свещ или използвате спрей за освежаване на стаята, за да прикриете всякакви миризми.

Други миризми, като аромат на прясно изпечени бисквитки или къкреща тенджера с портокалови кори и карамфил ще създаде усещане за уют.

Приберете бъркотията

Когато става въпрос за дребни предмети, експертите препоръчват да разчистите повърхности като масичката за кафе и плотовете. В спалнята затворете вратите на гардероба си, за да скриете по-големите бъркотии, което ще ви спести досадното организиране, казва Дейвис.

Поддържайте положително отношение

Дори да сте разочаровани, че не сте имали повече време да подготвите дома си за гости, направете всичко възможно да потиснете тези чувства, докато сте домакини. Говорете, бъдете център на вниманието с гостите си. Така няма им остане време да оглеждат наоколо. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...