8 стъпки към по-чист и подреден дом

8 стъпки към по-чист и подреден дом

Чистият дом има редица предимства – по - позитивно мислене, по - щастлив дом, повече наслада със семейството и приятелите. Затова започнете почистването сега. Ето нашите съвети как да стане това най-бързо и ефективно.

 Стъпка по стъпка

Не е необходимо да чистите всичко наведнъж. Започнете с едната стая, малка част от нея, подредете един шкаф или чекмедже, след това продължете с другите. Ще усетите мотивацията си съвсем скоро.

Почистете повърхностите

Кухненските пейки, масите за хранене и помощните маси са местата, където бъркотията е най-голяма. Подредбата им ще промени като цяло пространството и усещането в стаята. Следващата стъпка е да почистите плотовете от ненужните предмети. 

Нищо на подаТова, което прави най-голямо впечатление в един разхвърлян дом е претрупаният под. Затова започнете първо с неговото почистване и продължете нататък.

Не разхвърляйтеСъздайте си правило всяко нещо, което вземете да връщате на същото място. Не е приятно да търсите част от нещо в другата стая, под леглото или в шкафа.

Чистете редовноВсеки ден по определено време – десет минути или половин час отделете за почистване. Нека това се превърне във ваше правило и след време няма да ви прави впечатление.

Опростете задачитеЗа да бъде домът организиран и чист включете всички членове на семейството. Нека всеки един си има задължения, които трябва да изпълнява. Така вие ще сте по-облекчени, а другите ще се научат да държат чисто.

СъхранениеСлед като сте почистили, намерете правилният начин за съхранение. Нов шкаф може да пормени интериора значително.

8. Мислете позитивно
Да бъдете организирани не е нещо, с което човек се ражда, а което се учи. Вярвайте в себе си и ще успеете.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...