7 начина за повторно използване на празни стъклени буркани

7 начина за повторно използване на празни стъклени буркани
Източник: unsplash.com

Следващият път, когато изпразните буркан от сос за паста, помислите два пъти, преди да го изхвърлите. Защото има много креативни начини да използвате празните стъклени буркани и да им намерите полезни приложения навсякъде у дома.

14 идеи за декорация на двора с буркани

Всички имаме у дома купища буркани, които не ползваме и само заемат място. И все се каним да ги изхвърлим когато чист...

16/03/2017

Ето седем начина за повторна употреба на стъклени буркани.

Органайзери за бюро

Как да си направим бурканче с морски спомени

Фактът, че лятото продължава само три месеца, не означава, че не може да му се наслаждаваме целогодишно? При това, бе...

17/07/2018

Не позволявайте на бъркотията да превземе бюрото ви. Вместо това организирайте домашния си офис подреден, като превърнете празните стъклени буркани в органайзери, които могат да поберат всичко - от химикалки и маркери до кламери.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miriam Ward (@miriamward7172)

Шивашки принадлежности

Стъклените буркани също са отлични съдове за шивашки принадлежности. Може да организирате различни буркани въз основа на категории, като копчета, мъниста или панделки.

Аксесоари за баня

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOJCA | home & family (@mojcasternad)

Няма нужда да харчите пари за пластмасови кутии за баня в магазина, когато можете да използвате празни стъклени буркани, които вече имате под ръка, за да изпълните същата цел. Те са идеални за съхранение на ежедневни неща, включително четки за зъби, памучни топки и четки за грим.

Съхранение на винтове и гайки

Ако имате много винтове и пирони в гаража или вътре в гардероба, може да организирате и сортирате по категория и размер - с помощта на няколко стъклени буркани. Отново, етикетите могат да бъдат полезни , за да се идентифицират напълно материалите във всеки буркан.

Вази

Разбира се стъклените буркани могат да се използват като вази или да се превърнат в саксии за сукуленти на закрито - просто добавете камъни на дъното за дренаж. Те могат също да се трансформират в терариуми или билкови градини „направи си сам“.

Поставка за прибори

Не на последно място, няма нищо лошо в използването на стъклени буркани в стаята, от която произхождат - кухнята. Превърнете празен стъклен буркан в съд за прибори. Най-хубавото е, че такива буркани могат да се мият в съдомиялната машина.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...