6 нови тренда при тапетите

Уау ефект във всяка стая  

5123

Незнайно защо, тапетите имат лоша репутация. Обикновено си представяме онези старомодни тапети с флорални мотови, които са обзели всеки сантиметър от нашия иначе очарователен дом.

А махането? Просто ужас. Ако сте участвали в онези сцени, в които сте в средата на стаята, около вас е пълно с лепкави стари хартиени ленти и стените изглеждат гротестно, знаете за какво става дума. И единствената мисъл тогава, която минава през главата ви е „Никога повече!“.

Но не и днес. И особено след като видите следващите тапети, които чертаят нова мода в декора. Те са красиви, стилни, иновативни, излъчват елегантност и лукс. И най- хубавото – лесно се слагат и махат. Тапетите правят своето голямо завръщане и претворяват домовете.

Вижте кои са новите модерни линии при тапетите и как те се вписват в дома.

 Металически тапети 


Металът е на мода, вече го знаете – от бронза и медта, която завладя аксесоарите, мебелите, осветителните тела и орнаментите, защо да не помислим и за малко блясък на стената. Този тип тапети продават еклектичен характер, препращат към арт деко и поп стила. Ако искате модели с повече шарки, доверете се на професионалист при слагането, за да бъде сложен по най-правилният начин.

Копринени тапети


Копринени тапети изглежда като парченце лукс, което вие просто няма как да пренебрегнете. Но само помислете колко невероятно може да изглеждат в комбинация с драматичното изкуство и старите мебели.

Като например този елегантен копринен тапет, сложен на неутрален фон, който сякаш излъчва светлина. Страхотен ефект за трапезария или спалня.  

Релефни тапети


Релефните тапети са ново направление в текстурата и имитират класическа мазилка, сякаш излязла изпод ръцете на скулптор. Все пак имайте предвид, че цената е доста висока.

Украсени тапети


Производителите добавят вече и орнаменти към тапетите. Като например този модел с кръгове, направени от пръчки. Целта е да се постигне ефект на мозайка. Сред предложенията има и модели с рециклирано стъкло, триизмерни декорации, плочки. И определено луксът, който излъчват, не може да се отрече.  

Геометрични тапети


Супер актуални, стилни, забавни и интересни са геометричните тапети. Може да избирате измежду кубчета, рибена кост, различни геометрични фигури. Ако сте ексцентрични и обичате нестандартните неща, защо не покриете цялата стая? Смело, но много ефектно!

 Тапети с дигитален принт 


Тапетите вече не се ограничава само до прости, повтарящи се модели. Развитието на дигиталния печат даде нова посока на дизайнерите и разгърнат фантазията им. Сега вече може да пресъздадете градина, планина или плаж на стените си. Не се ограничавайте само с природни картини. Какво ще кажете за образа на любим човек? 

Сподели: